Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Меркел: Дълбоко съм потресена от чудовищното произшествие в Мюнстер!

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е дълбоко потресена от „чудовищното произшествие“ в Мюнстер, където камион се вряза в тълпа, предава РИА Новости, цитирана от Агенция “Фокус”.

„Дълбоко съм потресена от чудовищното произшествие в Мюнстер“, заяви Меркел, цитирана от пресслужбата на германското правителство.

Тя добави, че поддържа тесен контакт с вицеканцлера Олаф Шолц и вътрешния министър Хорст Зеехофер, както и с властите на Северен Рейн – Вестфалия във връзка с инцидента.

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнамайер изрази съболезнованията си във връзка с произшествието в Мюнстер, съобщи пресслужбата на германския държавен глава.
„Изхождаме от предположението, че това беше сериозно престъпление. В този момент мислите ми са свързани с жертвите и техните близки. Дълбоки съболезнования за всеки, който е загубил близки и за тези, които са уплашени“, заяви Щайнмайер.

Таблоидът Bild съобщи, че врязването в тълпата е извършено от 48-годишен гражданин на Германия, който не е бил съден преди това. По-рано той се е опитал да се самоубие. Камионът, с който е извършил чудовищният акт, е регистриран на негово име. След произшествието предполагаемият виновник се самоуби.

Епицентър, Фокус

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/blog-post_38.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!