Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Андрей Райчев: Борисов ще бъде свален от хората, които са го подкрепили!

„Мислех, че живеем в "Матрицата", но се оказа, че сме по роман от Швейк. България и Великобритания изпаднаха в комична ситуация", смята пък проф. Михаил Константинов.
„Властта живее много добре във външните работи, но у нас следва скандал след скандал. Дори вече не помня кой е последният. Този път гръмна общият стил на управлението. Някакви хора си платиха и направиха каквото си искат. Случаят показва, че нямаме полицаи в затвора, а хора, които са маскирани като такива. Добре е, че не са уволнили чистачката. В същото време обаче не виждаме оставки. За мен е дълбоко сбъркана цялата система."
Това каза пред BGonAir социологът Андрей Райчев.
Според него, един затворник излиза по-скъпо от един професор. "Професорът получава 15 000 лв. на година, а за затворника се плащат 25 000 лв. Оказва се, че бедни хора охраняват богатите. Ще се получи като при комунизма, когато сервитьори обслужваха бедните.

Ако кажа, че трябва да се върне затворът в Белене, ще скочат, че съм комунист. Става въпрос за открити пространства, а не за килии и за политически присъди. Като политически феномен Бойко Борисов е 1,2 млн. гласа. Срещу него е 1/4 от гласоподавателите, но те не са на едно място. Той ще бъде свален не от хората срещу него, а от тези, които го подкрепят. Когато започне да се топят, ще подаде оставка. Не остана един министър, който да е останал неопетнен“, коментира социологът Андрей Райчев.
„Мислех, че живеем в "Матрицата", но се оказа, че сме по роман от Швейк. България и Великобритания изпаднаха в комична ситуация. Занимаваме се с една избягала котка и защо морските свинчета още са живи. Бягства от затвора има по света. В случая обаче циркът е пълен, защото се бяга през централния вход на централния затвор. Възможно е да бъдат сложени заглушители, но явно избягалите са имали мобилни телефони, с които са координирали всичко. Системата е известна – всеки скандал затрупва другия. Някои хора трябва да седнат и да се замислят. Този път големите оставки ще се разминат. Ако бъдат хванати рецидивистите, ще има героизъм, който ще замаже немърливото им пускане“.
Това пък заяви пред същата телевизия проф. Михаил Константинов.
„В момента няма видим процес за оставки. Има три системни партии – ГЕРБ, БСП и ДПС. Те имат твърди гласове. Нещата са доста неясни. Международните събития помагат на правителството“, каза още политическият анализатор.

Източник: NBox.bg

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/blog-post_43.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!