Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валерия Велева: Цачева да си ходи, без да чака Борисов да я гони или да я спасява!

Българската политика освен от липсата на ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, страда и от липсата на ЧЕСТ, МОРАЛ и ДОСТОЙНСТВО.
След такъв огромен гаф с избягалите през парадния вход на Софийския затвор въоръжени рецидивисти-убийци, министърът на правосъдието трябваше да осъмне с депозираната си оставка.
Вместо това Цецка Цачева го усуква: "Тогава, когато министър-председателя ми поиска оставката - знаете, че всеки министър е готов, и се прецени, че отговорността се носи персонално, тогава ще я подам". 
Това е недостойно, г-жо Цачева! 
Това е срам за държавата!
Като министър вие, г-жо Цачева, носите персонално отговорност за всичко, което се случва в българските затвори и за цялата деморализация на системата, която лъсна в този ужасяващ случай.

Вие носите персонално отговорност за това, че ръководеното от Вас министерство и подчинените му структури не са реагирали адекватно на предупрежденията, че се готви бягство на тези затворници.
Вие носите персонално отговорност, че в затвора е внесено хладно и огнестрелно оръжие, че там цари хаос и разгул, че надзирателите са "страхливци", а не защитници на реда.
Вие, г-жо Цачева, носите отговороност за това, че е пробита националната сигурност в сектора, който ръководите.
Вие, г-жо Цачева, трябва да се срамувате, че една чистачка е проявила храброст на работното си място - нещо, което на Вас и на подчинените Ви, очевидно липсва.
Вие носите отговорност и за това, че обществото ще се чувства несигурно в предстоящите дни, защото не се знае кога, къде и пред кого опасните убийци ще се появят; дали няма отново да направят невинни хора заложници и дали няма са извършат ново кърваво престъпление, както многократно са го правили. 
Осъзнавате ли на какъв риск е подложено обществото ни, заради факта, че тези убийци, които не се спират пред нищо, се разхождат сега между нас?!
Осъзнавате ли, че страхът за живота ще бележи тези дни, а не празничното настроение?
Вие се провалихте, г-жо Цачева! 
Преди година и половина като кандидат за президент, а сега - като министър! 
Провалихте се, защото приемате постове, които не отговарят на Вашата компетентност.
Припомням, че Вие носите вина и за Истанбулската конвенция, която искахте да наложите на българското общество със сила и на инат. И че козирувахте на Брюксел това да се случи до края на февруари, без да сте чули думата на българските граждани. 
И ако мислите за премиера, освобедете го от решението, което той трябва за вземе в този момент, и го вземете Вие! 
Ако, разбира се, носите чувство за ОТГОВОРНОСТ!
Не вярвайте на онези, които Ви защитават с мотива "и граф Монте Кристо е избягал от затвора". С това само ще направите услуга на опозицията! 

Източник: Епицентър

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!