Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: Великобритания се заигра, време е да отговорим! Заместникът на Лавров: С фалшивото дело "Скрипал" се опитват да оправдаят огромния бюджет на НАТО

Великобритания прекали, настана време да отговорим.

Това пише руският вестник “Правда.ru“, като цитира външният министър на Русия Сергей Лавров.

По неговите думи Великобритания не може да избяга от отговори на въпросите, които възникват във връзка с делото за отравянето на Сергей Скрипал. Според него аналогични въпроси задават и сериозни експерти и правителствени ръководители от цял ред държави.

„Да се избяга от отговори на тези въпроси, мисля че вече не се получава, защото те са доста очевидни и също така е очевидно че Великобритания се увлече“, добавя Лавров.

Според говорителя на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова за представените от британския премиер материали „това е провал на Тереза Мей.

Разкрита е най-крупната манипулация на световното обществено мнение, в което са замесени властите на Великобритания. Въз основа на шест картинки са взети решения за отговорност на държава в химическа атака, пише тя на своята страница в социалната мрежа.

Източник: Епицентър.бг

Заместникът на Лавров: С фалшивото дело "Скрипал" се опитват да оправдаят огромния бюджет на НАТО

Като разпространява лъжлива информация за отравянето на бившия руски полковник от ГРУ Сергей Скрипал, Великобритания се опитва да попречи на нормализирането на отношенията между Русия и Запада. Това заяви заместник -министърът на външните работи на РФ Александър Грушко, предава ТАСС.

Според него през последните години на Запад се прогапандира образ на Русия, който няма нищо общо с дествителността. "Шестте слайда, които бяха представени от посолството на Великобритания в Русия, свидетелстват, че положението е особено тежко. Това е един голям фейк, главната му задача е да не допусне нормални отношения с Русия", заяви Грушко.

Той в интервю за тв "Россия 24", че делото "Скрипал" е провокация от страна на Лондон с цел да бъдат изострени отношенията между Москва и Запада и да бъде попречено на сътрудничеството в сферите на общи интереси.

"Съществуват всички признаци за това, че това дело е провокация в точно избран момент, за да бъдат още повече изострени отношенията между Русия и Запада", заяви дипломатът.

Според него решението на редица западни страни да изгонят руски дипломати е огромна геополитическа провокация.

"Това, което видяхме в изпълнение на британската дипломатическа школа, излиза извън рамките на дипломатическото приличие. А така наречената атлантическа солидарност сериозно вреди на ситуацията в сферата на сигурността", подчерта Грушко.

Той е уверен, че провокацията около делото "Скрипал" е замислена, за да оправдае огромните военни бюджети на западните страни.

"Затова е очевидно, че огромната провокация, която бе устроена от британската страна, преследва именно тази цел - да налее допълнително гориво в кампанията на русофобия", заяви Александър Грушко.

В момента военният бюджет на страните от Европа, членове на НАТО, е примерно 270 милиарда, изчислява Грушко.

"Ако те постигнат 2% от БВП военни разходи, то сумата става около 400 милиарда. Това е десет пъти повече от военния бюджет на Русия. Става въпрос за огромни разходи. За да бъдат реализирани, е необходим страшен враг", подчерта дипломатът.

Източник: http://epicenter.bg/article/Vissh-ruski-diplomat--S-falshivoto-delo--quot-Skripal-quot--NATO-se-opitva-da-opravdae-ogromniya-si-voenen-byudzhet/150987/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!