Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пенсионерите са ощетени с милиарди от 2010 г. насам, поддържат стабилността на държавата с бедността си

Ако имаше омбудсман на място, Борисов нямаше да вади пари като вълшебник, за да потушава протести
Българските пенсионери поддържат стабилността да държавата чрез бедността си, а омбудсманът гузно мълчи. 
Вероятно много пъти сте се питали от къде Бойко вади като вълшебник предните милиони, за да потуши поредния назряващ протест? 
А чували ли ли сте за ДЪРЖАВНИЯ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ УСТОЙЧИВОСТ НА ДЪРЖАВНАТА ПЕНСИОННА СИСТЕМА?
Известен е повече като Сребърен фонд. И така, скъпи приятели, сребърният фонд е създаден през 2007 г. 
Парите, които са събрани в него се държаха до 2017 г. на безлихвен депозит в БНБ. Към днешна дата тези пари са около три милиарда лева.

По-интересното е, че в закона са предвидени различни форми за реализиране на доходност. През 2015 г. зададох конкретен въпрос на Борисов по време на парламентарен блиц контрол. Отговорът беше повече от смайващ.
Редно е разбира се да знаете, че приходите, от които се пълни фондът, са от концесии, от приватизация, от лихви и забележете 25 % от излишъците по изпълнението на държавния бюджет. През последните години непркъснато слушате Борисов и министрите му да се хвалят за милиарди преизпълнен бюджет. Никога обаче не се е стигало до актуализация на държавния бюджет през последните години. По този начин българските пенсионери са ощетени вече с няколко милиарда лева само от 2010 г. до сега. Но най-интересно е гробното мълчание на ОМБУДСМАНА по този въпрос. За съжаление контрол как се ползват парите, особено през годината, почти няма. Още по-интересно е, че тези пари на българските пенсионери вече се държата при отрицателна лихва в БНБ. Ако имаше силна опозиция и силен оществен защитник - омбудсман, Бойко нямаше да вади пари като вълшебник и да потушава протести!

Димитър Байрактаров, фейсбук

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/2010.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!