Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съветници на Тръмп го убеждават да заеме по-твърда позиция спрямо Москва, той покани Путин в Белия дом..

Това съобщава The New York Times, позовавайки се на източници от обкръжението на американския лидер.

Отбелязва се, че в светлината на последните събития, свързани с изгонването на руските дипломати от САЩ в знак на солидарност по делото за отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия в британския Солсбъри, съветниците на американския президент се опитват да го убедят в това, че политиката на САЩ по отношение на Русия трябва да бъде по-твърда.

Според тях, президентът следва да разгледа възможността да се въведат допълнителни санкции срещу Москва.

По данни на изданието, Тръмп вярва, че Русия представлява заплаха, но отказва лично да направи гръмки изявления, поверявайки това са представителите на различни американски ведомства.

По-рано официалният представител на Държавния департамент на САЩ Хезер Науер не изключи възможността да бъдат наложени санкции спрямо Москва във връзка с делото Скрипал.

Тръмп предложил на Путин да се срещнат във Вашингтон 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на телефонния разговор с руския лидер Владимир Путин, който се е състоял на 20 март, е предложил да се проведе двустранна среща във Вашингтон.

«Ако всичко бъде нормално, надявам се, че американците няма да се откажат от своето предложение да се обсъди възможността да се проведе среща на високо ниво.

Когато нашите президенти разговаряха по телефона, то Тръмп предложи първата среща да се проведе във Вашингтон, в Белия дом», заяви помощникът на президента на Русия Юрий Ушаков. 

Той добави, че конкретно обсъждане на въпроса за срещата между Тръмп и Путин не е имало.

«След този разговор, който носеше конструктивен и делови характер, бяха засегнати много въпроси. След това се случи поредния фал в нашите двустранни отношения — прогонването на 60 дипломати, закриването на генералното консулство», добави Ушаков. 

Според него, по тази причина, започвайки от 20 март, въпросът за организирането на срещата между лидерите не е бил повдиган.

По-рано канцеларията на президента на Финландия заяви за готовността страната да проведе срещата между руския лидер Путин и президента на САЩ Доналд Тръмп.

Източник: News Front

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!