Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандалът „Скрипал“ е натрапен на Доналд Тръмп

Случаят във Великобритания и Истанбулската конвенция вървят в пакет

За либералите е от огромно значение САЩ и Русия да не нормализират отношенията си, защото това би довело до спиране на консолидацията на последния либерален бастион - ЕС

“Севернокорейският лидер Ким Чен ун съобщи, че “ядреното копче е непрекъснато на неговото бюро”. Нека някой от неговия изчерпан и обречен на недостиг на храна режим го информира, че и аз имам ядрен бутон, но е много по-силен и по-мощен от неговия, а освен това моят бутон работи!"[1] 

2-1-2018 г., Доналд Тръмп, @realdonaldtrump, Twitter.com 

Едно от най-големите постижения във външно-политически план началото на помирението на Северна и Южна Корея започва с дълга словесна война в „Туитър“ - любима платформа за комуникация на президента на САЩ Доналд Тръмп. 

Чрез същата платформа президентът редовно информира за:

* повечето си външно - политически ходове

* икономическите си успехи

* важните назначения и уволнения в екипа си

* изграждането на инфраструктура и прословутата стена по границата с Мексико

* атентата във Франция и геройски загиналия полицай

* недоволството си от „Амазон“ и основателя и Джеф Безос

* поздравления за изборната победа на президента Путин на 21-03-2018

* несъгласието си с водещи медии в страната (особено NY Times и Washington Post ) и

* всички други значими от негова гледна точка събития (вкл. поздравления за Деня на гръцката независимост и деня на св. Патрик) 

На всички които следят внимателно събитията във Вашингтон е ясно, че действащият президент обича да общува със света чрез платформата за кратки съобщения. Той има основание за това. С помощта на „Туитър“ президентът Тръмп успя да надделее над медийната машина на фамилията Клинтън и да спечели президентските избори през 2016 г.

На 4 Март 2018 г. Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са открити в безпомощно състояние на пейка в Солсбъри. От този момент започва един от най-яростните скандали между западния свят и Русия, който разтърсва в момента и България. Дори се стигна до там, че един бивш български президент постави отказа да изгоним руски дипломати редом с нежеланието ни да ратифицираме Истанбулската конвенция[2] като знак за отстъпление от евроатлантическите ценности. 

Гореописаното твърдение събуди в мен любопитство да прочета какво е казал Доналд Тръмп по случая “Скрипал”. Веднага влязох в „Туитър“ и открих….нищо. Нито дума за най-страшния скандал, за най-голямото евроатлантическо изпитание … нула. И се запитах “защо?”. 

И намирам само един отговор - този скандал е натрапен на президента Тръмп. Неговите действия са продиктувани от желанието му да не бъден обвинен в “русофилство”. Този скандал обслужва само противниците на действащия президент. За тях е от огромно значение САЩ и Русия да не нормализират отношенията си, защото това би довело до спиране на консолидацията на последния либерален бастион - ЕС.

Защото скандалът “Скрипал” има една единствена цел - да се демонстрира на избирателите в Обединеното Кралство и Източна Европа, че само “заедно” (разбирай под контрол на Брюксел) можем да се справим със страховитите чудовища които ни очакват извън пределите на съюза. Това е и причината Истанбулската конвенция и случая “Скрипал” да вървят в пакет. А аз няма да се учудя ако това действие е просто прелюдия към втори референдум за членството на Обединеното Кралство в ЕС. 

Христо Генчев 

_______________

[1] “North Korean Leader Kim Jong Un just stated that the “Nuclear Button is on his desk at all times.” Will someone from his depleted and food starved regime please inform him that I too have a Nuclear Button, but it is a much bigger & more powerful one than his, and my Button works!”

[2] http://www.mediapool.bg/plevneliev-kritikuva-razkrachenata-pozitsiya-po-otnoshenie-na-moskva-news277491.html

Източник: http://epicenter.bg/article/Skandalat--Skripal--e-napraten-na-Donald-Tramp/150837/11/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!