Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Портрет с автограф на Зеленски се продава на търг за 100 000 долара в Бостън


Източник: АП

Картина на Володимир Зеленски, подписана от украинския президент с автограф и „Слава на Украйна“, се продава на благотворителен търг в Бостън, предаде АП.

Приходите от продажбата ще бъдат използвани в полза на народа на Украйна, който страда по време на войната с Русия, твърдят организаторите. Целта е тя да бъде продадена за поне 100 000 долара, заяви в четвъртък Боби Ливингстън, изпълнителен вицепрезидент на аукционната къща „Ар Ар Окшън“ в Бостън.

На картината е изобразен Зеленски на фона на синьо-жълтото знаме на Украйна. Няколко издигнати звезди в горния ляв ъгъл на творбата образуват сърце около златния тризъбец от герба на страната. Акрилните бои са покрити със смола, поръсена със стъклен прах, което придава искрящ ефект.

Картината е подписана от украинския президент на английски език: „Zelenskyy, Glory to Ukraine“ („Зеленски, Слава на Украйна“). Освен това е подписана и от художника. Търгът, който приключва на 12 април, включва снимки на президента, който я подписва в кабинета си. Постъпленията от търга ще бъдат в полза на Международната благотворителна фондация „Дмитрий Касяненко“ със седалище в Киев чрез базираната в САЩ фондация „Силата на една мечта“ и ще бъдат използвани за закупуване на медицинско оборудване, инструменти и лекарства за украинския народ, съобщиха организаторите.

Бейзболна топка, подписана от Зеленски, беше продадена на благотворителен търг за 50 000 долара.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Портрет с автограф на Зеленски се продава на търг за 100 000 долара в Бостън - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!