Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Републиканците обвиниха прокурора, разследващ Тръмп, във връзки със Сорос


Окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг (вляво) е получил дарение от НПО, финансирано от Сорос.

Потенциалният съперник на Доналд Тръмп за президентската номинация на Републиканската партия през 2024 г., губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, отправи обвинения срещу прокурора на Манхатън заради повдигането на обвинения срещу бившия президент.

„Флорида няма да помогне в искането за екстрадиция, като се имат предвид съмнителните обстоятелства, за които става въпрос с този подкрепян от Сорос прокурор на Манхатън и неговия политически дневен ред“. Това написа ДеСантис в Twitter.

Редица представители на Републиканците публикуваха подобни коментари, подчертавайки, че окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг е свързан с донора на демократите Джордж Сорос. Браг също така беше кандидат на Демократическата партия за поста на окръжен прокурор. Критиката произтича от даренията на Сорос за националната група за расово правосъдие Color of Change, която подкрепи кампанията на Браг за прокурор, съобщи CNBC.

Все още не се съобщава за потенциални искания за екстрадиция на Тръмп. Говорител на окръжната прокуратура в Манхатън заяви пред АП, че прокурорите са се свързали с правния екип на Тръмп, за да „организират предаване“ и явяване в съда, което се очаква  следващата седмица.

ДеСантис повтори убеждението на Тръмп, че окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг „разтяга закона, за да се насочи към политически опонент“.

„Въоръжаването на правната система за прокарване на политически дневен ред обръща върховенството на закона с главата надолу. Това е неамериканско“, добави ДеСантис.

Тръмп не разкри следващите си стъпки, но предупреди в публикация в Truth Social, че този „лов на вещици ще има огромен обратен ефект върху Джо Байдън“, докато адвокатът му Джо Такопина обеща „енергично да се бори с това политическо преследване в съда“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Републиканците обвиниха прокурора, разследващ Тръмп, във връзки със Сорос

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!