Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И венец на натегачеството удариха харвардците

Bogomil Bonev

Когато Кирчо и Кокорчо изгониха масово руските дипломати, включително шофьорите и готвачите, новинарите по БТВ и Нова приеха, че това са шпиони, без да има нужда от доказателства.

Сега съобщават новината за американския журналист, хванат на местопрестъплението, с широко отворени от ужас и възмущение очи. Такова нещо не се било случвало от времето на Студената война.

Случваше се, пропагандисти на лъжата, случваше се. Първо в САЩ започнаха по списък да гонят руснаци, без да им образуват дела, поради липса на доказателства. След това и останалите страни от НАТО. А най-много подскачаха новите малки марионетки от Източна Европа. И венец на натегачеството удариха харвардците.

То само тази беля да бяха направили...

Кореспондент на "Уолстрийт джърнъл" е задържан в Русия по подозрение в шпионаж

Автор: БТА, glasove.com

Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия съобщи, че е задържала в град Екатеринбург кореспондента на в. „Уолстрийт джърнъл“ Иван Гершкович по подозрение в шпионаж, предадоха ТАСС и Ройтерс.

„Федералната служба за сигурност на Руската федерация спря противоправна дейност на акредитирания към руското министерство на външните работи кореспондент на московското бюро на американския вестник „Уолстрийт джърнъл“, гражданина на САЩ Гершкович Иван, роден 1991 г., заподозрян в шпионаж в интерес на американското правителство“, съобщи пресцентърът на ФСС.

„Установено е, че Иван Гершкович, действал по поръчение на американската страна, е събирал сведения, представляващи държавна тайна, за дейността на предприятие от руския военно-промишлен комплекс. Чужденецът е бил задържан в Екатеринбург при опит да получи секретна информация“, беше посочено в изявлението.

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!