Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мазало: Строител наблъска 7 вида плочки на 1 кв. м в София

На обновената ул. "Цар Иван Шишман", при кръстовището с ул. "Гурко" на 1 кв. м тротоар са наредени седем вида плочки, плюс капаци на шахта и бордюр. Нивата на тротоарите на двете улици е с разлика около 20 см и тя е "преодоляна" с някаква замазка, съобщи „Дневник“.

Постижението е на фирмата-изпълнител "Парсек груп" ЕООД, която спечели поръчката на Столичната община за 5.4 млн. лева.

Договорът за ремонта е за 220 дни, смятано от 1 август 2022 г., което значи до 20 март, който мина, но работата продължава. Според зам.-кмета по строителството Ангел Джоргов цялата улица ще е готова до края на април. Сега надеждата е тротоарният "пачуърк" да е само временен и "Парсек" да уеднакви настилката преди да приключи обекта.

"Този участък от улицата вече е готов", обясниха работници. За тротоара на различни нива и с различни плочки при ул. "Гурко" отговориха - "там други работиха". Преди три дни зам.-кметът Джоргов беше на обекта, но корекция на тротоарите не последва.

За настилките на пешеходните пространства в София бе приет единен стандарт, който е част от Наредбата за градската среда на Столична община. Тя бе разработена от главния архитект Здравко Здравков и приета от Столичния общински съвет. В чл.22 е посочено, че кметът на общината осъществява контрола за спазването на наредбата, в случая на стандарта за тротоарните настилки.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Мазало: Строител наблъска 7 вида плочки на 1 кв. м в София - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!