Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев пред френският вестник "Libération" - Партиите в България са изчерпани. Хората не виждат переспектива в тях..

В интервю за френският вестник "Либерасион" българският президент Румен Радев коментира скандала между Лондон и Москва с думите:
"- Ние като член на ЕС трябва да се съобразим с доказателствата на Великобритания ако има такива, но като народ свързан с Русия не трябва да вземаме никакво отношение по скандала. За нас като Държава е важно да запазим най - вече мълчание по темата и да не даваме индикации, че подкрепяме едната или другата страна. В България има едни хора от една партия, които много искат на всяка цена да вземем страната на Лондон и да заклеймим публично Русия и изгоним руски дипломати, но аз като президент считам, че това е голяма грешка"

Според Румен Радев и казаното от него в интервюто му, става ясно, че за него в момента няма партия в България на която хората могат да се доверят. Ето какво е казал още президентът:

" В България от тридесет години всеки ден нещо се променя, но хората бягат от държавата ни, бягат благодарение най - вече на това, че всякакви хора се сдружиха в партии и с незнайно от къде капитали успяват да спечелят гласове на избори. За никого в България не е тайна, че хората не упражняват правото си на глас по време на парламентарни избори, защото не виждат переспектива в нито една партия. Българина не е глупав човек, но политиците от партиите в България си мислят точно обратното и всеки път на избори обещават едно и само седмица след изборите вършат друго.

Досега нито един Референдум в България не е приет на 100% от политическите партии, защото те се имат за нещо повече от хората, говоря за политиците и считам, че това е много лошо за демокрацията и европейските ценности, които трябва да изповядваме като член на европейският съюз, но както се вижда и с ясно око, приоритетите на някои партии са много различни. Те нямат проблем, когато влизат в Парламента с купени и фалшифицирани избори, но за сметка на това всеки ден поучават българският народ, как трябвало да им вярва и да се бори за демокрацията като ценност" е завършил Румен Радев интервюто си за Либерасион.

Източник: https://xaknewz.blogspot.bg/2018/04/liberation.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!