Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руското посолство в Лондон поиска достъп до Юлия Скрипал - Путин: Ако е било бойно химическо вещество, то хората, със сигурност, щяха да са загинали на място!

Image result for sergei skripal

Руското посолство във Великобритания е поискало консулски достъп до пострадалата руска гражданка Юлия Скрипал, която според съобщения в медиите е дошла в съзнание. Това съобщиха от дипломатическото представителство на своята страница в Туитър, като нарекоха съобщенията за подобряването на състоянието ѝ "добра новина", предава ТАСС.

"Добра новина: Както се съобщава, Юлия Скрипал оздравява благополучно. Настояваме на правото си да се видим с нея в съответствие с Консулската конвенция от 1968 г. (между СССР и Обединеното кралство)", пише в съобщението.

По-рано днес тв-каналът Sky News съобщи, че пострадалата руска гражданка вече може самостоятелно да се храни и да приема течности. На свой ред Би Би Си съобщи в четвъртък, че Юлия е в съзнание и може да говори.

От районната болница в Солсбъри потвърдиха, че състоянието ѝ "се подобрява бързо" и вече не е критично, а стабилно. Състоянието на бащата Сергей Скрипал продължава да е "критично, но стабилно".

Източник: http://epicenter.bg/article/Ruskoto-posolstvo-v-London-poiska-dostap-do-Yuliya-Skripal-/150693/7/0

Путин коментира “случая Скрипал”: Ако е било бойно химическо вещество, то хората, със сигурност, щяха да са загинали на място!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!