Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джон Маккейн: Руснаците знаят, че победата на Путин на изборите е измама – Президентът на Русия бил по-голяма заплаха от ИД

Американският сенатор Джон Маккейн (Републиканска партия, Аризона) разкритикува президентските избори в Русия като „измама“, пише The Hill, цитиран от Фокус.

„Това, че Путин трябваше да се потруди здраво, за да увеличи избирателната активност, показва, че руският народ знае, че неговото твърдение, че е спечелил е измама“, заяви Маккейн веднага, след като първоначалните данни показаха, че Путин е спечелил четвърти мандат като президент. 

„САЩ стоят до всички руснаци, искащи свобода“, допълни сенаторът. 

Преди няколко месеца Маккейн обяви, че руският президент Владимир Путин е по-голяма заплаха за международната сигурност, отколкото т.нар. "Ислямска държава".

"Мисля, че той (Путин) е главната и най-важна заплаха, повече от ИД дори. ИД може и да правят ужасяващи неща...но руснаците са тези, които се опитаха да унищожат фундаментите на демокрацията, за да променят резултата от американските избори", заяви републиканецът в интервю за телевизия Ей Би Си днес. 

Междувременно Маккейн - който е един от най-отявлените критици на Тръмп - призна, че от време на време изпитва "притеснение" относно Тръмп. Вярвам, че президентът има вяра в екипа си, отговарящ за националната сигурност. Вярвам и че през голяма част от времето той приема техните съвети и препоръки. Мога ли да ви кажа, че той прави това през цялото време? Не. Дали това ме притеснява? Да, притеснява ме", каза той.

Източник: http://epicenter.bg/article/Dzhon-Makkeyn--Rusnatsite-znayat--che-pobedata-na-Putin-na-izborite-e-izmama/149710/7/96

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!