Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Западът не бърза да поздрави Путин за четвъртия му мандат. България - също!

Западните лидери подозрително бавят поздравленията си за победата на Владимир Путин със 76,67% на президентските избори в Русия, забеляза електронното издание http://www.newsru.com.

Той получи досега поздрави от ръководителите на Китай, Куба, Сърбия, Венецуела и Боливия, както и от някои бивши съветски републики – Беларус, Таджикистан, Казахстан, Азербайджан, Молдова, Армения.  

През 2012 г. Путин не получи поздрави за победата си от президента на САЩ Барак Обама. Тогава само Виктория Нюланд от Държавния департамент поздрави руския народ (не Путин) с успешното провеждане на президентските избори и със стремежа на руснаците „да участват в усъвършенстването на демократичните институции в страната“. 

Сдържани бяха реакциите и на лидерите на западноевропейските държави.

Само президентът на Франция Никола Саркози прояви по-голяма любезност, като изрази „искрена подкрепа“ на усилията на Путин „за модернизиране на икономиката и развитие на демократичното общество“. 

Към този момент нито българският президент Радев, нито премиерът Борисов са изпратили поздравителни телеграми до руския президент. 

Германският канцлер Ангела Меркел ще поздрави руския президент Владимир Путин за преизбирането му на поста, в послание, в което ще бъдат засегнати също „предизвикателствата“ в отношенията между Москва и Берлин, предава AFP, като се позовава на думите, изказани от говорителя на германския лидер Щефан Зайберт.
„Не мога да предвидя точното съдържание на поздравителното послание, но вярвам, че в него ще бъдат споменати също и предизвикателствата в отношенията между Русия и Германия“, заяви Зайберт.

Източник: http://epicenter.bg/article/Zapadat-ne-barza-da-pozdravi-Putin-za-chetvartiya-mu-mandat--Balgariya---sashto-/149729/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!