Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кърджали е български град! 61% от населението са българи! Защо мълчиш, Бойко, предателю...

Ердоган - типично за застаряващ диктатор, който може би ще загуби държавата си преди себе си, изведнъж разшири границите на Турция с ред други територии, избирани по неясно точно какъв признак.
Но в частта с България, изцепката е направо брутална, а мълчанието на нашите власти е впечатляващо.
Въпреки хегемонията на ДПС, в Кърджали все още 61% на населението се записват като "българи". Турците са 38%, останалите са цигани и други етноси.
Градът е български!
Причината там да е крепостта на ДПС е високата партийна дисциплина, която изкарва всички под строй да гласуват, докато българските партии са разпокъсани.
Друга причина е абсолютно предателското административно делене, при което към града са придадени няколко околни села, и така се увеличава турското население. За последно опит този абсурд да се промени, направи Жан Виденов, но бе свален дълго преди да успее.
Идеята беше да се отдели градът от селата. Иначе сега в селата са турски кметове, но те налагат турски кмет и в града, въпреки че там такова мнозинство няма.

При централен град на областта с подобно съотношение, някой да претендира за територии е абсолотна наглост. Ердоган иска да вземе абсолютно български град.
Интересното е, че той не обявява например, че иска Крумовград или Кирково, където турците са повече от българите (макар никъде да не са над 50%, защото има и други етноси). Той иска Кърджали - цялата област, та и централния град, където фактически българското мнозинство би било поробено.
Изобщо областта Кърджали е всичко друго, но не и "духовна територия" на Турция. Това е силно смесен район. Ако имахме нормална държава, а не такава подчинена на ДПС, центърът на областта щеше да е твърдо български и претенциите на Ердоган да са евентуално само за някакви села и малки градчета.
Обстоятелството, че районът е смесен, се дължи на толерантността на България. Точно подобен смесен район, при това с преобладаващо българско население, е била цяла Източна Тракия - досами Истанбул. Тя е изклана и обезбългарена в края на Междусъюзническата война. Затова ние сега нямаме право на претенция, а Ердоган има.
Въпросът е не само защо Бойко още не е поискал поне компенсация за имотите на прокудените от Източна Тракия, но и защо мълчи за Кърджали?
Нима Ердоган има право да иска един БЪЛГАРСКИ ГРАД, на основание на населението на селата наоколо?
Отделен е въпросът колко от населението са реално турци. ДПС принудително кара циганите и помаците да се пишат турци. Помаците са българи-мохамедани. Те дори не говорят турски. А 1,9% циганско население няма никъде в България. Всички знаят, че циганите са поне 10-12% от населението. Но в Кърджали те са се превърнали на турци.
Защо мълчиш, Бойко? Паша на Булгаристан ли си уговори с Ердогана?

Добри Божилов
18.03.2018

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/61.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!