Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Истината за отравянето на шпионина Скрипал: Нови Доказателства Уличиха ЦРУ и МИ-6! Виж Тук:

Изобретателят на отровата „Новичок“ Мирзаянов живее в САЩ от 20 г.

Бруталната провокация на Великобритания и САЩ с обвинението срещу Русия, че е отровила двойния шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, вече придобива трагикомичен характер. Основният аргумент на западните обвинители е, че веществото, с което е отровен Скрипал е руско изобретение. Ето обаче какви са фактите по скандалния случай:

Още през 1999 г. американски експерти, съвместно с Русия, унищожават всички запаси от смъртоносното нервно- паралитично вещество „Новичок“ на територията на Руската федерация. И по-точно в Узбекистан, където се намира разсекретения институт, изобретил веществото. Преди да си тръгнат обаче, американците прибрали част от техниката за производството на бойния отровен газ. Освен това, създателят на „Новичок“ – съветският изобретател Мирзаянов, живее от 20 години в САЩ. Същият, преди да емигрира, взел със себе си цялата документация. А преди десет години, издал книга, в която разкрил доста подробности за изобретението си. Там той описва, че компонентите на Новичок са най-обикновени и всеки, стига да разполага с формулата, би могъл да си го произведе дори в домашни условия.

Дори само това да се знаеше по въпроса, как да повярваме, че Мирзаянов, който от 20 години живее в САЩ не е издал формулата на ЦРУ?!

Да не говорим, че бяха осветлени и други факти: САЩ провеждат изследвания върху „Новичок“ още от края на 90- те, след като Русия унищожава наличните си запаси. С Новичок разполага и Великобритания, която също оттогава проучва формулата за добиване на смъртоносното вещество. А изследванията се провеждат в държавната лаборатория в Портън Даун, градче близо до Солсбъри, където бяха отровени Скрипал и дъщеря му.

Освен САЩ и Великобритания, изследвания върху „Новичок“ се провежда още в Чехия, Словакия и Швеция. „Още в началото на 90–те години Западните тайни служби извеждат от Русия голямо количество учени, с целите им архиви и документи“, разкри представителят на Русия в ООН Александър Шугин.

Но кой всъщност е Сергей Скрипал? Биографията на двойния шпионин се коментира доста скромно от западняците, въпреки че от атаката срещу него те направиха световен политически въпрос.

Сергей Скрипал по време на процеса срещу него

Скрипал е работил като разузнавач към руските служби до 1999 г. През 2004 г. е арестуван в Москва заради шпионаж в полза на британското разузнаване МИ- 6. Разследването установява, че Скрипал е получил 100 000 долара от британците, за да им снася информация от служители на руското разузнаване.

През 2006 г. е осъден на 13 години каторга. След четири години обаче, е помилван от президента Медведев. При размяна на шпиони между Русия и САЩ през 2010, Сергей Скрипал е освободен и получава убежище на Острова.
От шпионски сканда с отравяне Русия има най- малко полза в момента, така че обвиненията срещу нея са пълен абсурд. Най-малкото защото утре са президентските избори в Русия, а след 3 месеца руснаците са домакин на Световното първенство по футбол. От друга страна, в последно време САЩ и Великобритания използват всяка възможност да провокират президента Путин и да хвърлят петно върху РФ.

Реално, Запада все още не е представил НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, които уличават Русия в атаката срещу Скрипал. Въпреки това Великобритания, САЩ, Франция и Германия вчера подписаха декларация, в която обвиняват Москва, че е използвала бойно отровно вещество на територията на Европа. Доказателства обаче, така и не прилагат. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BA-180186/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!