Следвайте "Буднаера" в Телеграм

53 организации от 17 страни приеха Декларация срещу джендър идеологията

Първата международна конференция за джендър, пол и образование срещу джендър доктрината, която набира сила в западните страни, се проведе със сериозен успех. 53 организации от 17 страни подкрепят мадридската декларация за разбирателство, уважение и свобода. Ето и пълния текст на декларацията.

Мадрид, 23 февруари 2018 г.

Така наречената „джендърна перспектива“ за пръв път е въведена в международния „дневен ред“, за да се гарантират равенството на възможностите и равенството на правата между мъжете и жените. Днес тя се е превърнала в автентична „джендърна идеология“ с цели, които са опасни за демокрацията. Джендърната идеология се използва агресивно и се е превърнала в истинска лъжа. 

Експерти и учени от различни области (медицина, право, социални и политически науки), представители на неправителствени организации от целия свят и хора, които са привлечени към собствения си пол, се събраха в Мадрид, за да обсъдят стратегиите и последиците от движението на джендърната идеология. Присъстващите на конференцията достигнаха до следните заключения, които искаме да споделим с обществеността и медиите:

1. Все още предстои да се свърши много работа в стремежа към постигане на истинско уважение към всички хора в образователната система и в обществото като цяло. Образоването и в определени случаи приемането на нови закони продължават да са необходими, за да се избегне на насилието срещу деца и хора в зряла възраст заради културни, полови, физически различия (например затлъстяване или различни нарушения) или примери на полова дисфория или сексуално привличане към представители на собствения пол.

 

2. В нашето общество има хора, които страдат. За тях трябва да се полагат грижи и да бъдат защитавани от актове на насилие, но ние вярваме, че има повече от един подход към оказването на помощ на такива хора. Например в случаите на полова дисфория при деца някои се застъпват за спиране на техния пубертет и прием на хормони на другия пол до края на живота им. Много престижни учени и медицински изследвания обаче показват, че този подход е вреден. Трябва да се изследват други решения и е необходимо проблемите да се изучават в по-голяма дълбочина. Родителите на тези непълнолетни лица и другите, които са близо до тях, също страдат и се надяват на най-доброто решение за техните синове и дъщери. Тези деца не трябва да се използват като „човешки оръжия“ в идеологическа битка.

 

3. В името на свободата се елиминира свободата. Защитниците на джендърната идеология нарушават фундаменталните права и свободи под маската на подпомагане на равенството и уважение към разнообразието:

 

 

 

3. Първата международна конференция по социалния, биологичния пол и образованието обяви истината по сложни теми, свързани с болката и преживяванията на реални хора.

 

Ние сме сигурни, че истината ще помогне за облекчаването на страданието. Искаме да защитим правото на децата да не бъдат манипулирани и индоктринирани от джендърната идеология. Искаме да защитим правото на родителите да възпитават децата си в свобода. Искаме да защитим правото и отговорността на учените да работят и да публикуват изследванията си, без да бъдат ограничавани от закони, забраняващи публичното оповестяване на информация по определени теми. Тези учени вършат своята работа и търсят истината. Джендърната идеология не е начинът да се справим с половата дисфория и с другите свързани с човешката сексуалност проблеми. Под маската на решаване на проблем защитниците на джендърната идеология искат да налагат визия с идеологически корени.

 

4. Публично осъждаме стратегията на лобито на джендърната идеология, която включва измама и принуда. Още по-притеснително е, когато този „дневен ред“ се облича в закони, които институционализират преследването и ограничаването на свободата на словото, които забраняват на здравните професионалисти да изразяват мнението си или да лекуват пациентите си, и които налагат в училищата некоректно виждане за сексуалността. Нещо още по-лошо: обмисля се законодателство, което ще преследва родителите, отказващи да вървят по пътя на джендърната идеология. Пред лицето на тези заплахи Първата международна конференция по социалния, биологичния пол и образованието запазва надеждата и вярата в силата на истината, науката, демокрацията и свободата на словото.

 

5. И накрая: апелираме към гражданското общество и насърчаваме както организациите, така и отделните хора активно да защитават онези, които са цензурирани от движението на джендърната идеология. Всеки може да е пазител на свободата на словото с помощта на съществуващите в здравата демокрация инструменти. Това е необходим компонент, за да се гарантира, че тираничните характеристики на джендърната идеология няма да просперират. В крайна сметка необходимо е да изискваме уважение към онези, които страдат, и да гарантираме свобода на тези, които могат да им помогнат.

 

Превод: Людмила Андреева

Източник: http://glasove.com/categories/na-fokus/news/madridska-deklaraciya-za-razbiratelstvo-uvazhenie-i-svoboda

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!