Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Режимът в Киев забрани на руснаците в Украйна да гласуват в неделя, Западът солидарно мълчи!

ukraine x russia

Министерството на външните работи на Украйна обяви, че няма да позволи на руснаците да гласуват в консулствата и посолството на руските президентски избори, които ще се проведат на 18 март (неделя).

Това съобщиха от ведомството в профила си във “Фейсбук”.

“В неделя, 18 март … режимът на охрана на дипломатическите ведомства на Руската федерация на територията на Украйна – в Киев, Харков, Одеса и Лвов – няма да предоставя достъп до тези обекти на гражданите на Русия за гласуване на изборите“, се подчертава в изявлението.

Путин агитира руснаците да гласуват, играейки на струната “любов към родината”

Кремъл иска да легитимира четвъртия му управленски мандат

От украинското външно ведомство обясняват решението с това, че украинските власти не признават провеждането на избори в Крим, който Киев разглежда за своя територия.

Достъп до учрежденията ще имат само лица, които имат дипломатически статут.

Други лица и граждани от Русия в този ден няма да бъдат допуснати на територията на дипломатическите мисии”, подчертаха от Министерството на външните работи на Украйна.

Безсилието на Киев е потресаващо. Не че това решение ще промени с нещо резултата в Русия, но мълчанието на Запада за действията на украинския режим е показателен как двойните стандарти погазват правото на хората да дадат своя вот.

При подобна ситуация от страна на Москва западните държави ще ореват света каква диктатура властва в Русия, но този път политкоректно и солидарно пазят мълчание.

От ведомството призоваха руснаците “да не провокират ситуацията” и да се подчиняват на “законните изисквания на Украйна”.

Нюз БГ 

https://news.bg/int-politics/ukrayna-nyama-da-pozvoli-na-rusnatsite-da-glasuvat.html

Източник: http://onovini.com/2018/03/%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D1%8A%D1%82-%D0%B2-%D0%BA%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D1%83/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!