Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Станислав Станилов: Екатерина Захариева подлива вода на Борисов

Проф. Станислав Станилов от "Атака" разкритикува прибързаната реакция на външния министър Екатерина Захариева в социалната мрежа, съобщи "Канал 3". Вицепремиерът зае страна в шпионския скандал между Лондон и Москва с туит до Борис Джонсън, в който обяви, че България подкрепя мерките на своя съюзник по повод скандала.

Подлива вода на премиера, категоричен е депутатът от Обединените патриоти.

"Госпожа Захариева би трябвало малко да е сдържана, защото това, което казват за отровното вещество, се води следствие. Не е доказано", напомни историкът. По думите му Западът си има сметки с Русия, а "ние не бива да се пъхаме  пак между шамарите, както го правим".

"Но това е проклетият български конформизъм - да бягаме пак пред вятъра и да се правим на по-големи католици от папата. "Редно беше да се обсъди на Министерски съвет този проблем - каква позиция ще заеме България, но това Борисов няма да го направи", добави още проф. Станилов. Според него този скандал е провокация.

"Защото това отравяне е толкова плоско е направено, елементарно - това означава, че руското разузнаване е на ниво 18-ти век. Те, ако ги правят тези работи, ги правят по друг начин. Просто е смешно! После от един път избухна истерия само за два дена и се присъединиха германци, французи и американци. Всичко е ясно", заключи проф. Станилов.

Източник: http://epicenter.bg/article/Prof--Stanislav-Stanilov--Ekaterina-Zaharieva-podliva-voda-na-Borisov/149509/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!