Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гинка се похвали, че официално купува ЧЕЗ

Image result for Гинка

Няма лъжа, няма измама!

Гинка уведоми официално КЗК, че купува ЧЕЗ.

Докато правителството се чуди дали държавата да влезе в търговските отношения на Инерком с ЧЕЗ; докато парламентът приема решение за създаване на анкетна комисия, която да разследва скандалната сделка; докато всички се питат откъде ще дойде финансирането; докато от „Прозрачност без граници“ в Прага предупреждават, че сделката е „непрозрачна“ и има „съмнения за пране на пари“; а в България над 1 милион българи са се подписали за спиране на сделката, Гинка Върбакова изкачва едно по едно стъпалата на своята мечта – да придобие активите на ЧЕЗ България.

„Инерком България“ подаде уведомление по реда на чл.79, ал.1 от ЗЗК за осъществяване на концентрация по чл.22, ал.1, т.2 от Закона за защита на конкуренцията, чрез придобиване на контрол от страна на „Инерком България“ ЕАД върху предприятия от групата на „ЧЕЗ а.с.“ в Република България, съобщават от компанията.

Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договор за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ а.с.“ и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Би Ви“ от една страна като продавачи, и „Инерком България“ ЕАД като купувач.

Тази стъпка беше тема на проведените в средата на миналата седмица разговори в Прага между „Инерком България“ и „ЧЕЗ а.с.“, както и че тя е изискване по вече подписания договор между двете страни, посочват още от дружеството на Гинка Върбакова.

Фактически това означава искане за признаване на сделката за законна!

Припомняме, че и към този момент въпpocът за финaнcиpaнeтo на сделката ocтaнa нeдoизяcнeн, ocвeн чe щe ce paзчитa нa ĸpeдит. Чeшĸи мeдии пъpви paзĸpиxa, блaгoдapeниe нa ĸoнтaĸтитe cи c цeнтpaлaтa в Πpaгa, чe Гинĸa щe paзчитa нa пapи oт няĸoлĸo мecтa – бългapcĸи бaнĸи, oфшopни ĸoмпaнии и coбcтвeни cpeдcтвa. Caмaтa тя oбaчe тaĸa и нe пoтвъpди тoчнo ĸaĸ cмятa дa ocигypи нyжнитe cpeдcтвa.

Към момента никой от компетентните органи в държавата няма увереност, че Гинка и нейната компания „Инерков“ имат менидърски опит и качества да управляват сектор от националната сигурност.

Източник: Епицентър.бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!