Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Убиец няма да лежи, депутатски брат и бос на държавна фирма е

Убиец няма да лежи, депутатски брат и бос на държавна фирма е

Убиец, причинил смъртта на възрастен човек, тъй като е карал с превишена с 19 км/ч скорост и без книжка, няма да лежи в затвора, а е осъден само на 5 г.изпитателен срок и под 3000 лв. за разходите на СДВР, направени по случая. Решението е на неизбралия за втори път свой председател Софийски градски съд, където явно всичко е възможно.
Как е възможно ли?
Ами, по случайност, Георги Васев е депутатски брат. И, освен това, въпреки че е фитнес инструктор и няма висше образование, 34-годишният сега управленец от доста време е член на борда – триумвират, в държавната фирма Екоантрацит ЕАД. 19 минути писа за нея, след като сензационно дружеството – хранилка за верни партийци, бе налято предколедно със 120 млн. лв. от бюджетния профицит. 

Вместо с тях да бъдат платени близо половината дългове на Здравната каса например. Или да бъдат дадени коледни добавки на всички пенсионери, или на най-бедните от тях да се вдигнат с още десетки левове на месец пенсиите. Или да се построят километрите магистрала Хемус до Български извор... 
Това е фирма, която практически няма дейност. През последните 4 години е преотдавала на подизпълнители възлагани й от държавата задачи – по 1 годишно, за суми между 1 и 4 млн.лв. 
И сега изведнъж – 120 000 000 лв. аванс, без да се уточнява за какво конкретно. Прилича на грандиозен обир и много мирише на корупция!

Законът, който иска и от последния чиновник с мизерна заплата да има висше образование, кой знае защо не ще интелектуален ценз за управляващите държавните фирми.

Ето и самата присъда, излязла на 28.02.2018 г., която е скандална не само в основното решение като условна, но и в детайлите – от оправдаването за ред доказани нарушения на убиеца до неуточняването дали пресичането е на пешеходна пътека, каквито има до всяко училището, в това число и при мястото на инцидента:

„ПРИЗНАВА подсъдимия Г.С.В.,ЕГН **********, роден на *** ***, живущ ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, безработен 
ЗА ВИНОВЕН В ТОВА ЧЕ: 

На 12.09.2013г. около 20.50 часа, в гр. София, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил марка „БМВ”, модел „740 И” с peг. № ********движейки се по бул.”********” с посока на движение от ул.”Петър Джидров” към ул.”Александър Паскалев” в района па 131 - во ОУ нарушил правилата за движение по пътищата на чл.20, ал. 1 от Закона за движението по пътищата: „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват ” и е участвал в пътнотранспортно произшествие с пресичащия бул.”********” от ляво на дясно спрямо посоката на движение на автомобила пешеходец Б.Т.Ч. и по непредпазливост е причинил смъртта на същия, последният е починал на 12.09.2013г., като В. е управлявал автомобила, шофирайки със скорост 69 км/ч., избягал е от местопроизшествието и управлявал автомобила без да има необходимата правоспособност - свидетелство му за управление на моторно превозно средство за категория „В” е било с изтекъл срок /валидно до 05.03.2013г./ - престъпление по 343, ал. 3, б.”Б”, вр. ал.1, б.“В“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК, поради което и на основание чл. 343, ал. 3, б.”Б”, вр.ал.1, б.“В“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК както и чл. 58а ал.1 от НК му НАЛАГА наказание от 2 / две/ години ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА. 
На основание чл. 66 от НК ОТЛАГА ИЗПЪЛНЕНИЕТО на посоченото наказание с изпитателен срок от 5 / ПЕТ/ години, считано от влизане на присъдата в сила. 
ПРИЗНАВА подс. В. за НЕВИНОВЕН и го ОПРАВДАВА по предявеното му обвинение в частта на извършени нарушения на 
- чл.21, ал.1 от Закона за движението по пътищата: “ При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство от категория „В” в населено място е забранено да превишава 50км/ч. ”, 
- чл. 116, от Закона за движението по пътищата: “Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към... престарелите хора”, 
-чл. 150а, ал. 1, от Закона за движение по пътищата - „За да управлява моторно превозно средство, водачът трябва да притежава свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от него превозно средство. 
На основание чл.343г от НК ЛИШАВА Г.С.В. от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 3 / три/ години, считано от влизане на присъдата в сила. 
ОСЪЖДА подсъдимия В. да заплати сторени по делото разноски в размер на 2 907 ,18 лева по сметка на СДВР . 
Присъдата подлежи на жалба и протест в петнадесетдневен срок пред Софийски апелативен съд”. 
Коя е сестрата на виновника, чиято пиарка обяви, че темата била лична и, ако я коментира, ще и бъде неприятно - ще разберете в следващ брой.

Източник: http://19min.bg/news/8/98570.html#98570

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!