Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев: Изолацията на Сидеров от властта е задължителна за националната сигурност

Лидерът на „Атака” дължи извинение на нацията, уронва достойнството й

Илиян Василев

Оставането на Сидеров в управлението е голямото унижение на българската нация. Изолацията му, негова и на неговите последователи, е задължителна от гледна точка на националната сигурност. Тов изтъква в свой коментар бившият посланик в Москва и анализатор Илиян Василев. Според него по силата на участието си в управлението на страната Сидеров има достъп до държавни тайни, чувствителна информация и възможност да влияе върху ключови решения, които касаят националната сигурност.

Не Валери Симеонов, а Сидеров дължи извинение към българската нация за поведението си, което уронва националното достойнство. Думите на Патриарх Кирил за българските държавници, които не можели да говорят без листче, излизат извън всякакви мислими и немислими рамки не само на протокола, но и на елементарното възпитание. 

Участието на Сидеров във властта е стратегически риск, тъй като е доказал първичната отдаденост на чужд интерес, акцентира Василев.

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/iliyan-vasilev-izolatsiyata-na-siderov-ot-vlastta-e-zadalzhitelna-za-natsionalnata-sigurnost

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!