Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тома Биков се извини на Моника Станишева: Съжалявам, ако сме сбъркали!

"Съжалявам, ако сме сбъркали". Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори пред Нова тв на въпрос относно официалната позиция на Моника Станишева, че няма общо с фирмата купувач на ЧЕЗ. "Декларацията ни, в която споменаваме Моника Станишева, се базира на публикация във вестник "Капитал". Ако тази медия лъже, значи се извинявам", обясни Биков действията на колегата си Спас Гърневски.

Припомняме, Спас Гърневски заяви от трибуната на НС, че купувачът на активите на ЧЕЗ е разпространил прессъобщение, чиито автор е Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Така Гърневски посочи "кои са гадовете". От БСП веднага реагираха и обвиниха управляващата партия, че разпространява фалшиви новини. Левицата отрече да има връзки с Моника Станишева или с дейността на купувача на ЧЕЗ – "Инерком".

Часове след това Станишева разпространи официалната си позиция, в която отсече, че не работи, нито има общо с фирмите на Гинка Върбакова. Станишева заплаши, че ГЕРБ трябва да доказват твърденията си в съда. 

Станахме свидетели на една политическа кампания на БСП. В началото говореха, че не Гинка Върбакова, а Бойко Борисов купува ЧЕЗ. Корнелия Нинова забърка премиера, после забърка Българската банка за развитие. Те създаваха паника в обществото - как токът ще спре, как ще се вдигнат цените. 

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Той призова по сделката за ЧЕЗ да се коментира официалната информация, за да не се засилват спекулациите, тъй като темата е деликатна. Всички спекулации влияят върху сделката, каза той.

Тази сделка може да се контролира от КЕВР и други регулаторни органи. Ние към тях сме прибавили и органи, които при други обстоятелства не биха се включвали. Опитваме се да защитим интересите на българите, каза Тома Биков.

Източник: http://epicenter.bg/article/Toma-Bikov--BSP-si-napraviha-politicheska-kampaniya-s-ChEZ/148947/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!