Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредно! Пари за Великденски добавки за пенсионерите няма да има!

Въпреки афиширането на дата за решение от страна на правителството вчера, на която да решат дали да има великденски добавки за пенсионерите, наш източник ни разкри, че тази година добавки няма да има. От финансово министерство са заявили още вчера на премиера, че няма откъде да вземат парите за пенсионерите и ако го направят отнякъде ще трябва или да не се дават на МВР обещаните 100 милиона лева или да фалират болниците в България.

Според източника ни и затова Бойко Борисов е казал, че чак на 20 март ще има решение за добавките за великден, който тази година е на 8 април, а парите за добавки трябва да се раздадат преди това. Според нашият източник няма как технически за толкова кратък срок в последствие да се изплатят пари на всички пенсионери в България, дори и да намерят кой да отрежат, за да дадат пари на пенсионерите.

Според финансовият министър Владислав Горанов всяко добавяне на извънредни пари за харчене към бюджета няма откъде да се вземат освен ако не се тегли нов заем в рамките на около 2 милиарда евро и в следващите няколко месеца той щял да настоява да се изтегли такъв, за да не фалира накрая финансовата система на България. Пред приятели Горанов е споделил, че такова нямаме в държавната хазна не е било от времето, когато БСП и ДПС фалираха банките в България и девалвираха лева.

Източник: https://xaknewsss.blogspot.hk/2018/03/blog-post_421.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!