Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антон Тодоров: Агент „Михайлов” лъже, та се къса, в заповедта на руския цар се говори за мобилизация на финландци

Опит за манипулация или непознаване на историята демонстрира у нас руският патриарх

Политологът Антон Тодоров спипа руския патриарх в лъжа или непознаване на историята: „Агент "Михайлов" лъже, та се къса”, възкликва Тодоров на страницата си във фейсбук. Повод за реакцията му е изявление на Гундяев   преди да излети от София за Москва: "Лейбгвардейският Финландски полк на руската армия е бил руски полк, разквартирован във Финландия". Изявлението на Кирил е доуточнение пред родни медии, че се говорило, че сз свободата на България са се били и полски, украински, финландски, румънски и други войни. Според духовника, важна в тази война е била единствено Русия, а другите народи са били част от нейната армия и няма защо да се споменават.

Антон Тодоров обаче опровергава руския патриарх като показва какво пише в официалната 5-томна история на лейбгвардейския финландски полк:

"Молодцы ФИНЛЯНДЦы! Волею Государя Императора мы призваны идти на врага; нас призываеты Государь, чтобы спасти угнетаемых!"(виж документа в галерия) Става ясно, че се говори  за финландци в заповедта на руския цар. С нея финландският лейбгвардейски полк е мобилизиран за участие в руско-турската война 1877-78 г., посочва още политологът.

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/anton-todorv-agent-mihaylov-lazhe-ta-se-kasa-v-zapovedta-na-ruskiya-tsar-se-govori-za-mobilizatsiya-na-finlandtsi

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!