Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кабинетът минава на режим на „кризисен пиар“: Бъчварова наредила министрите да отчитат успехите си в медиите

Бъчварова

"Календар на успехите", пишат в министерствата по нареждане на Румяна Бъчварова.

Правителството минава в режим на „кризисен пиар“ заради скандалите през последните седмици, които заплашват кабинета на ГЕРБ и Обединени патриоти. Масовото недоволство срещу сделката на Гинка Върбакова от Пазарджик за ЧЕЗ, разкритията за корупция около строителството на оградата по българо-турската граница и скандала в НЗОК сериозно са притеснили медийните стратези на ГЕРБ, научи Епицентър.бг. 

За да се потуши общественият гняв срещу бъдещата собственичка на най-голямото ЕРП у нас шефката на кабинета на премиера Бойко Борисов – Румяна Бъчварова е наредила на пиарите на всички министерства да подготвят отчети за свършеното от тях през последните месеци. Началниците на пресцентровете са изготвили справките и са ги изпратили на „Дондуков“ 1. След това те са получили нареждане  членовете на кабинета да разказват пред медиите за успехите на ръководените от тях ведомства, разказват запознати. Според Бъчварова правителството е направило много, но то не е добре представено в медиите

Министерствата са започнали да търсят и медийни говорители с голям обществен авторитет, които са разкажат на гражданите колко много полезни неща са свършили министрите. 

Календар на успехите, постигнати при управлението на правителството на Бойко Борисов, в ГЕРБ писаха и през 2013 година. Документът трябваше служи на управляващите за опорни точки по време на предизборната кампания.

Подобен календар на успехите имаше и при управлението на СДС, начело с Иван Костов през 2001 г.

Източник: http://epicenter.bg/article/Bachvarova-naredila-ministrite-da-otchitat-uspehite-si-v-mediite/148827/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!