Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валери Симеонов скочи срещу руския патриарх: Това е агент Михайлов от КГБ! Хитрец! Контрабандист!

"Това е една сделка, която не е стратегическа, но засяга много потребители, а интересите на потребителите трябва да бъдат защитени. Редно е да се извършат съответните проверки за собствеността на това предприятие. В тази посока ще внесем промени в закони за в бъдеще да няма скандални реакции коя е Гинка и т.н., коментира сделката за ЧЕЗ и предвижданите промени в закона вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "Денят започва" по БНТ. 

"Цялостното изкупване на ЧЕЗ ще върне комунизма. Това може да го предложи само една партия като БСП. Не трябва държавата да участва в управлението, но трябва да има контрол върху бъдещи сделки с имущество. На нас ни трябва контрол и сигурност", каза още той. 

"Редно е да опитаме да закупим няколко акции на ЧЕЗ. Нека да се види, че според мен най-успешно правителство за 30 години, се грижи за гражданите", разкри Симеонов. "Искам да подчертая че става дума за много малко пари, защото държавата няма да гони реално упражняване на тая собственост, нашата позиция е, че държавата не трябва да участва в управлението, а в контрола на дружеството. И този контрол може да се реализира както с 34 процента, така и с т. наречената златна акция. Аз приветствам министър председателя за решението му", допълни Симеонов. 

"ЧЕЗ иска да излезе и да си вземе парите, но и успешно да се развива бизнеса след това. Когато една фирма е продадена и след това фалира се хвърля петно върху старите собственици. Никой в бизнеса не иска да има петно върху него. Нормално е от ЧЕЗ да искат добро управление от тези, на които имат доверие. ЧЕЗ гарантира, че няколко големи европейски банки стоят зад това, че фирмата на Върбакови е сигурна, добра и лоялна. Гинка Върбакова не лъже, че е крайният купувач и, че има стабилен финансов гръб. Не знам какво се опитват да направят от политическите чалгаджии от БСП", заяви Валери Симеонов.  

" Теменужка Петкова няма никакво морално право да мърда от стола си. Не и докато хората не разберат, че тя не би пипнала нито една стотинка от тази продажба и е един добър министър. Настоявам и я моля да остане на поста си", апелира вицепремиерът.

"Виждам, че има ялови напъни от БСП да разбъркат нещата в държавата. Няма състоятелност и смисъл в тези протести, няма аргументи", каза Симеонов по темата за днешните протести срещу сделката на ЧЕЗ.  

Вицепремиерът  коментира и руския патриарх Кирил, който на Трети март, заяви, че си тръгва огорчен, заради приравняването на Русия към други народи, участвали в Освобождението ни преди 140 години. "Този човек не е слязъл от небето. Този хитрец е внесъл безакцизни цигари за 14 млрд. долара и вино за 4 млрд. долара. Все за църквата. Часовникът му струва 35 хил. долара. Какъв патриарх!? Това е агент Михайлов от КГБ", избухна Симеонов. 

Източник: http://epicenter.bg/article/Valeri-Simeonov-skochi-sreshtu-Kiril-/148755/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!