Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каква е същността на Циганската престъпност

Медиите в българия развиха термина „Циганска престъпност“. 
В същността си това са престъпления извършени от хора, които са представители на определен етнос. Редно е обществото да се запита Как, защо и Кога се зароди това явление в България.
Какво представлява терминът Циганска престъпност?
Циганската престъпност представлява престъпления извършени от представители на голямо малцинство в България. Това леки и тежки престъпления, но винаги с малък финансов обем.
Най-често престъпления с такъв характер са:
Кражба на кокошки, зимнина и други хранителни запаси и суровини в малките населени места.
Кражба на авточасти и автомобили.
Кражба на домашно имущество.Дистрибуция на дребно на контрабандни цигари (без бандерол)
Блудства и изнасилвания
Убийства

Как се зароди Циганската престъпност?
Преди 10.Ноември 1989г. представителите на споменатия етнос са живяли редом с мнозинството в жилищните блокове, обитаващи по един-два апартамента в блок в новите (панелни) квартали.
Тогава не е имало гета и интеграцията е вървяла успешно, докато закони и облаги са функционирали по еднакъв начин, както за българите, така и за този етнос.
След промените във вида на демокрацията в държавата следват и обществени процеси, които изменят начина на живот на всички български граждани:
    В началото на 90-те години на 20-ти век се правят подписки по входовете, с които се гонят циганите от така наречените бели квартали.
    От това следва създаване на гета, където държавата и общините не извършват комунални услуги, както в другите квартали.
    Друго следсвие от това е и по-малко изискване към жителите в циганските гета. Тогава държавата намалява и изискванията си за заплащане на данъци и електроенергия в гетата.
    Възможността за незаплащане на електроенергия и водоснабдяване в гетата привлича всички неизгонени от съседите си цигани към обособените територии в гетата. Така гетата стават дом на хиляди и десетки хиляди представители на този етнос.
Едновременно с тези процеси, след масовата приватизация икономиката на страната се либерализира.
Десетки и стотици хиляди предприемачи не искат да наемат цигани на работа, защото вече са създадени стереотипи за тях.
Някои бизнесмени намират възможност в това и предлагат работа на цигани, но срещу много по-ниско заплащане, отколкото биха дали на етнически българи.
Това създава бедност сред циганския етнос в България и безработицата съчетана с нискозаплатената трудова алтернатива подтикват голяма част от циганите да извършват криминални престъпления.
Защо съществува циганската престъпност?
Етническата престъпност е изцяло автономна реакция в едно общество.
Когато законите функционират по различен начин върху различните етноси се предполага, че и те ще реагират по различен начин.
Кой обаче има полза от циганската престъпност?
Това са политически интереси на олигарси, които създавайки различни партии остават в реалната власт на страната. Ето как те създава циганска етническа престъпност:
    Създават условия на труд, които са различни за различните етноси.
    Създават закони, които не функционират еднакво за българи и цигани. От това автоматично едните опитват да се възползват (Нормална човешка реакция – опортюнизъм)
    Престъпленията са страшни и без това, но в медиите се дава глас на хора, които преувеличават измеренията на криминалните действия.
    Много етнически българи започват да разсъждават расистки и одобряват расовата дискриминация.
Така българското общество спира да мисли за сериозните икономически, демографски и други проблеми на страната си, а се съсредоточава в битовия проблем свързан с криминалните престъпления на един етнос, който не може да навреди на хората, които имат охрана на жилищата си.
Също така българите не обърнаха сериозно внимание и на повишаването на външния дълг на България с 30 милиарда лева по времето на Бойко Борисов, което е най-малката от 10 причини да не гласуват за него и ГЕРБ.

Източник: Под Око

Източник: https://nl.hideproxy.me/go.php?u=VhJAcfqQz6Iyb1Jj0yLv6%2BxGlgdDYKFZS5lz97i2UaB3wMGCYYZF6hSVH1leYw%3D%3D&b=5

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!