Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каква Полша ви е освобождавала? В самата Полска история няма такъв факт? Финландия? И там не знаят...

Явор Дачков,

Много грозно от страна на Борисов, Караянчева и останалите гербаджии.
Добре поне, че Плевнелиев го няма. Впрочем той вкара този трик да изброява войници от други държави, за да омаловажи ролята на Русия.
Дори не намираше за необходимо да я споменава или я наричаше Украйна. Срам.
Добре и че Румен Радев и БПЦ си стоят на мястото, при своя народ. Ето какво казва руския патриарх, досрамя ме като го четох: "Има много положителни неща, които видях по време на посещението ми в България, но има и неща, които ме огорчават.
Много ме огорчи, че в официалната риторика на представителите на държавата наравно с Русия същата роля се оказва, че са играли Полша, Литва, Финландия. Никаква политкоректност не може да оправдае лъжлива историческа интерпретация”, заяви той. "Когато попитах откъде е тази странна история, разбрах, че гвардията на финландския полк е участвала в Освободителната война, но това беше полк на руската армия, който беше във Финландия.

Също така имаше и полкове от руската армия в Полша. Но в историята на Полша и на Финландия я няма тази страница, свързана с освобождението на България", каза патриарх Кирил. Той заяви, че историята на Освобождението на България с кървави букви е изписана в историята на Русия. Затова руският патриарх препоръча тази история на София да "изчезне" от политическия ход на България. Патриарх Кирил оцени високо ролята на българския държавен глава за недопускане на преиначаването на историческата истина в България за Освободителната война от 1877-1878 г.
"Паметта за героичната борба на руси и българи за освобождението на православна България е особена страница за историята на нашите народи. И затова бих искал да помоля и Вас и българските институции да съхраняват тази памет, независимо от политическата конюнктура", заяви патриарх Кирил. Той сърдечно поздрави българския патриарх Неофит за пет години от интронизацията му и молитвено му пожела Господ да го дарява с крепко здраве и със силната си помощ във високото му служение.

Явор Дачков, Фейсбук

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/blog-post_58.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!