Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Пловдив бунтовете в защита на доктора започнаха от рано сутринта. Хиляди са пред 2 РПУ и в този момент.

Приятели, граждани на Пловдив и колеги лекари се събраха на протест пред сградата на полицията в града, за да поискат освобождаването на д-р Иван Димитров.
Той беше задържан за 72 часа по обвинение за убийство, след като е произвел изстрел, довел до смъртта на крадец, който влиза в дома му.

Според протестиращите Димитров е направил това, което всеки би направил, ако се почувства заплашен за живота си.
Негови колеги казват, че ако по случайност той е бил дежурен същата тази вечер в болницата, тогава е можело да се случи нещо много по-страшно и да бъде нападнато семейството му.

Местните го описват като добър и етичен човек.

"Сега" припомня:

"48-годишният Иван Димитров е задържан за 72 часа по обвинение за убийство. Мъжът няма разрешително за оръжие, разказва ден по-рано пак Би Ти Ви. Убитият е влязъл в дома на лекаря, за да го обере. Лекарят опитал да го задържи, но бил ранен с нож. Последвал е изстрел, а крадецът умира на улицата. Убитият е с 9 присъди за кражби.
На местопрестъплението са извършени огледи, разпитани са свидетели, извършено е претърсване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, включително за наличие на барут и капсулен състав по взетите от обвиняемия обтривки, приобщени са записи от камери.
Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години."

Източник: https://xaknewss.blogspot.hk/2018/03/2_61.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!