Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американски генерал се ОПЛАКА: „Русия ни пречи да владеем Близкия Изток! ПО-СИЛНИ СА ОТКОЛКОТО ОЧАКВАХМЕ“! 

„Със своите зенитно-ракетни комплекси Русия пречи на САЩ да доминират във въздушното пространство на Близкия Изток“, написа в свой доклад ген. Джоузеф Вотел, началник на Централното командване на въоръжените сили на САЩ.

Като най- сериозни заплахи за лидерството на САЩ по света генералът посочва Русия, Китай и Иран. И подчертава, че Русия и Китай вече сериозно разклащат доминиращата позиция на Вашингтон по света. Докладът на ген. Джоузеф Вотел е цели 52 страници и е предназначен да послужи пред US-Конгреса.

Освен че Москва пречи на САЩ в Близкия Изток, американският генерал докладва и за това, че „Русия застрашава присъствието на САЩ и в … Афганистан“. Засилващото се влияние на Руската федерация в Централна Азия можело да навреди на позициите на Вашингтон и в този регион.

Нека бъдем честни! „Пречките“, които Русия създава пред САЩ всъщност са много по-дълбоки и всеобхватни. И далеч не се изчерпват с новите геополитически позиции на Путин и руското правителство. Когато през 2013 г. САЩ и НАТО неофициално обявиха война на Русия с майдана, който спретнаха в Украйна, те се надяваха:

1. Да изнервят Путин и той да сбърка, за да им даде основание да нападнат. Това обаче не се случи.

2. Да го притеснят с показаното надмощие и санкции, за да натикат Русия в ъгъла, така че тя да приеме всичко, което Западът й налага. Но и това не се случи.

Вместо това, САЩ и НАТО със силно притеснение установиха, чеРусия не е толкова изостанала във военно отношение, колкото са си мислили. Сякаш възкръсналата като феникс от пепелта руска военна мощ демонстрира на света оръжия от най- ново поколение, за които никой не подозираше. Под мерника им Русия най- спокойно си прибра Крим от Украйна, а Западът остана безпомощно да си джафка пред бърлогата на Мечката.

НО ЗАПАДА ЗА ВТОРИ ПЪТ ПОДЦЕНИ РУСИЯ…

Световните бандити САЩ и Западна Европа мислеха, че с това главоболията, които Москва внезапно им причини, ще свършат. Мислеха, че ще продължат необезпокоявано да си „разиграват кончето“ из Близкия Изток. И решиха да съборят правителството на сирийския президент Башар Асад и да раздробят държавата му на части, като приберат за себе си източните пустинни сирийски региони, които са богати на нефт и газ. (Неслучайно именно там вършееше отрочето на САЩ – ИДИЛ- б.р.) План, подобен на тези в Ирак и Либия.

Планът на Запада за Сирия предвиждаше „мръсната работа“ да свърши сформираната от САЩ терористична групировка ИДИЛ (съставена от професионални ислямски наемници), към която бяха присъединени още една дозина алчни за пари по- малки терористични организации от целия регион. Западните медии пък подхванаха кампания, в която представиха бандата главорези като „държава“. Нарекоха я  „Ислямска държава“. Не спираха да излъчват зверствата им по телевизиите и да плашат света с нея. А САЩ и Западна Европа йезуитски свиваха рамене и се правеха, че няма какво да направят в очакване наемниците да катурнат Асад.

Но това отново не се случи, защото Русия реши да се намеси и спаси Сирия от терористите, чиято задача беше да я разпокъсат. Интересно, щом Москва се намеси, Западът рязко и набързо сформира Коалиция и изпрати най- после войници в размирния регион. Чиято задача обаче беше единствено да пречат на руснаците да ликвидират ИДИЛ.

Въпреки това, две години по- късно, Русия обяви, че е ликвидирала ИДИЛ и прибра по- голямата част от войниците и въоръжението си от Сирия. От Западната Коалиция обаче изведнъж решиха, че няма да напускат Сирия. „Русия да се маха, ние оставаме“, надменно се изрепчиха американските военни.

Само за месец обаче, Западната Коалиция забърка такава каша, че отново подпали региона. Какво се случи: САЩ решиха да използват кюрдите, за да откъснат земи от Сирия, които да присъединят към автономната кюрдска държава в Ирак. Целта е създаването на кюрдска държава, която да включва земи от Сирия, Турция и Иран.

Така САЩ подпалиха отново Близкия Изток. Но, се оказва, че Русия отново пречи на плановете им да взривят богатия на петрол Близък Изток! От седмица насам Владимир Путин започна масирано да връща руски самолети и ракети в региона. Именно това вбесява международните бандити САЩ. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BD-180021/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!