Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Предателство! Подаряваме АЕЦ-Белене на държавите от Западните Балкани! Вижте Кой БОЛЕН МОЗЪК Направи Подаръка:

АЕЦ Белене да стане общ проект на държавите от Балканите! Ако се чудите на кой глупак му дойде наум идиотската идея да сподели обект от стратегическо национално значение за България със съседните й страни, отговорът едва ли ще ви изненада – на премиера Бойко Борисов!

Шокиращото изказване той направи на среща в Лондон, организирана от Европейската банка за възстановяване и развитие.

„Имаме два нови ядрени реактора от 2200 мегавата, платили сме ги и стоят в кашони“, прасна на масата офертата си към балканските лидери наш Боко. И изтъкна, че идеята му хрумнала току-що. И моментално, преди да изчака отговор от останалите балкански лидери, поиска финансиране на сделката от Европейската банка. А те, балканските премиери, сигурно са решили че българският премиер ги бaзика или пък е чисто луд.

Що за идиот трябва да си, за да поканиш държавите, на които разчиташ да продаваш енергията от АЕЦ- а, за партньори в него?! Що за малоумник трябва да си, за да търгуваш с ключов обект от националната сигурност на всяка държава, все едно продаваш картофи на пазара?!

Разбира се, идеята нито е на Бойко Борисов, нито пък му е хрумнала на момента.

Западните европейски лидери отдавна настояват АЕЦ Белене да се превърне в някакъв вид частно ООД, след като принудиха България да се откаже от руското участие в проекта. Една от най-безумните идеи бе на янките – централата да се финансира изцяло от американска фирма и така България да получи изцяло частен АЕЦ без държавно участие. Но къде се е чуло и видяло в света да съществува частна атомна бомба?!?

Сега явно ги е осенила идеята, че след като приемат Западните Балкани в ЕС и НАТО, ще е добре да ги обвържат здраво и с общ енергиен проект! Та да няма мърдане. А така или иначе, АЕЦ Белене, макар и замразен в момента, е в доста напреднал етап. Идеята може да е печеливша за Запада, но България отново губи. Защото вместо да продава добития от АЕЦ-я ток на Сърбия, Македония и Албания, държавата ни ги кани за съдружници и ще дели печалбите с тях. България не само ще загуби пари, но губи и суверенитета си, защото съседните й държави ще имат дял от стратегически за националната й сигурност обект.

А какво ни предлагаха руснаците за АЕЦ Белене? Първо, построяване на много по- ниска цена от тази на западните компании – не повече от 12 млрд. лева. Сумата щеше да се избие за между 10-тина години. След което България ставаше единоличен собственик на централата.

Какво ни предлага сега Запада? Многократно завишена цена. Вместо държавен АЕЦ – частен. А кой ще носи отговорност за безопасността на съоръжението и населението – не е ясно. Освен това, след като Западът ни принуди да се откажем от АЕЦ Белене, Русия ни осъди за милиарди левове неустойки. Които ще ги плащаме всички ние – данъкоплатците. Само защото политиците ни са национални предатели! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B0%D0%B5%D1%86-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD-179995/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!