Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Започна ги: Радев заповяда на КЕВР да спрат сделката за ЧЕЗ...

Сделка за ЧЕЗ вероятно няма да има, след като шефът на КЕВР Иван Иванов бе забелязан да излиза видимо притеснен от среща с държавния глава преди минути.
Наши източници твърдят, че е получил ясно разпореждане въпросната операция да бъде блокирана от Комисията.
Официалното съобщение от Президентството е, че Румен Радев е "изразил притеснението си от липсата на достатъчно информация", както и на прозрачност в процеса на придобиване на активите на ЧЕЗ. 
От прессекретариата на държавния глава съобщиха още, че на работна среща на "Дондуков" 2 Радев е обсъдил с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов актуални въпроси в енергийния сектор, сделката за закупуване на активите на ЧЕЗ в България от компанията "Инерком България", както и отговорностите на КЕВР по закона за енергетиката.

Президентът е категоричен, че българските институции трябва с действията си да гарантират защитата на обществения интерес и на държавата в този случай. 
Подобна официална формулировка с дипломатичен език казва, че Президентът е наредил на шефа на Комисията да не одобрява сделката.
В качеството си на регулаторен орган КЕВР трябва да потвърди всяка голяма смяна на собствеността в енергетиката. Формално, комисията е независима, но смее ли някой да откаже на ядосан генерал...

ГН

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_102.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!