Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Край на Мистерията! Ето кой е ИСТИНСКИЯТ Купувач на „ЧЕЗ- България“! Не е Гинка, нито пък Теменужка! Истината е Брутална:

Съпругът на новата собственичка на ЧЕЗ- България Гинка Върбакова – Славчо Върбаков, се оказа човек на СИК.Навремето същия въртял общи фирми със знакови фигури от криминалната групировка. Това разкри енергийният експерт Еленко Божков, бивш шеф на ДКЕВР.

Славчо и съпругата му Гинка Върбакови от Пазарджик пък повече от 20 години са в близки отношения с енергийната министърка в оставка Теменужка Петкова. Това призна самата тя, след като доброволно се отказа от министерския си пост заради скандалната сделка по продажбата на ЧЕЗ- България на фирмата на сем. Върбакови.

Сделката е дотолкова скандална, че успя да изненада дори най-крадливия топ-кумец в държавата – шефа на енергийната комисия в парламента Делян Добрев. Щом му съобщиха по време на тв. интервю кой е новият собственик на ЧЕЗ, той първоначално помисли, че става въпрос за фалшива новина.

„Не мога да си представя как една фирма от Пазарджик, с 90 000 лева активи и 11 000 лева загуби, ще купи най- големият енергиен бизнес в България“, изуми се в ефир Делян Добрев.

Реакцията му обаче е доста странна, тъй като сделката би трябвало да е минала през енергийната комисия в парламента, която той лично оглавява, коментира Еленко Божков.

Всъщност, фирмата на Гинка Върбакова „Интерком Груп“, няма никакъв опит в енергетиката, коментира още експертът.

Нещо повече: Финансовото състояние на семейство Върбакови е много влошено. Преди няколко години Гинка и Славчо губят няколко имота заради неплатени ипотеки. Банката им ги отнема и ги продава на търг.

Върбакови дължат пари и на още една банка. Имат и големи задължения към НАП, поради което друг техен имот в момента е под запор.

Въпреки шокиращите данни за финансовия фалит на семейството, Гинка Върбакова се похвали, че фирмата й „Интерком Груп“ ще получи кредит за стотици милиони евро от международна банка. С тези пари възнамерявала да плати сделката за купуването на ЧЕЗ- България.

Теменужка Петкова побърза да подаде оставка и да се покрие

Повече от ясно е, че семейство Върбакови са подставени лица. Въпросът е на кого?

След като вчера на бърза ръка енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка, за да се покрие от скандала, се оказа, че самото й назначение като министър никак не е случайно. Премиерът Бойко Борисов неволно се изпусна, че с Теменужка били приятели повече от 20 години!

Петкова пък припряно, че даже истерично се впусна да обяснява пред медиите, че българското правителство нямало нищо общо със сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България. Премиерът нищо не знаел.

Но е твърде невероятно Теменужка Петкова да е подписала скандалната сделка на своя глава.

И едва ли щеше да се вдигне шум около аферата, ако не беше чешкият енергиен гигант „Енерго- Про“, основен кандидат- купувач на ЧЕЗ- България. Собственикът, чешкият милиардер Яромир Тесарж, веднага се впусна да обжалва сделката. Той вдигна шум и по медиите, като заяви, че от 2 десетилетия оперира в цяла Европа, но за първи път в кариерата си вижда подобен абсурд.

Кой е истинският нов собственик на ЧЕЗ- България? Ние залагаме, че името му започва с инициалите Б.Б. И ако не е журналиста Благой Бекриев, то със сигурност е Бойко Борисов. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-179977/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!