Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Къде ще свърши Гинкиното хоро? Георги Първанов: Гинка от Пазарджик може да купи и АЕЦ “Белене”!

първанов1033.jpg.pagespeed.ce.KcMMX5Sb9w

“Гинка от Пазарджик може да купи и АЕЦ “Белене””, така с чувство за хумор коментира ситуацията в държавата Георги Първанов.

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова засили съмненията, че тя е бушон. Това каза по Нова ТВ Първанов.

По думите му оставката на енергийният министър Теменужка Петкова е засилил съмнението, че тя е  “бушон”, защото много “хладнокръвно и спокойно понесе ситуацията”.

“Държавата трябва да защити своя интерес и интереса на тези 3 млн. потребители. Тази сделка не буди доверие в обществото и потребителите. Съмнението остава и ако от другата страна имаме държава, защо България не проявява интерес.

Ние няма да се намесваме в правилата на сделката, но държавата трябва да защити своя интерес и интереса на тези 3 млн. потребители. Има много неща, които чакат своя отговор. На първо място това е въпросът “Кой?”, коментира още Георги Първанов.

Той коментира и спора за изучаването на комунизма в училище.

„От всички спекулации с историята, тази с учебниците по история е най-тежка. Има крещящо двоен стандарт в отношението към периода до 9-и септември 1944 г. и след 9-и септември 1944 г. Аз съм за това да се покаже насилието в лагерите, репресиите. Но ако ги има след 9-и септември, защо ги няма в учебниците преди 9-и септември 1944 г.”, каза още бившият президент Георги Първанов.

По повод енергийните проекти президентът заяви: „Аз не поставям АЕЦ „Козлодуй” като алтернатива на АЕЦ „Белене”. Нека да се работи по двата проекта. На Белене имаме готова площадка. Имаме реактор, който е построен точно заради тази площадка. Тепърва проучванията трябва да продължат, да се търсят лицензи.

Тоест, забавянето ще бъде повече от 10 години. Време, в което ние вече трябва да произведем ядрена енергия. Така че без да отричам варианта за седми блок в АЕЦ „Козлодуй”, а още повече, че там имаме свръхнатовареност – имаме 6 реактора, от които два работещи и четири се извеждат. Така че много по-сигурно е, ако говорим за сигурност, АЕЦ „Белене”.

По повод скандала с оставката на Валери Жаблянов Първанов подчерта, че не може да се иска оставката на депутат, заради изразено мнение, дори и то да не се споделя от преобладаващата част от парламента и обществото.

Епицентър

Източник: http://onovini.com/2018/02/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BA-%D0%BC%D0%BE/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!