Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Теменужка в оставка, че от 20 г. познавала Гинка, а Бойко от колко години познава В.Златев...?

Енергийната министърка подаде оставка (вероятно и е поискана), заради кум-гейта около продажбата на ЧЕЗ, купена от близка нейна приятелка.

Премиерът прие оставката, с аргумента, че така е правилно и да не остават съмнения.
Това обаче поставя въпроса за оставката и на самия премиер. Защото той е публично известно, че се познава с Валентин Златев - най-тежкия енергиен бос в България. Познава се от повече от 20 години, работили са заедно, абе "дупе и гащи" са си.

След като уволняваме Теменужка, заради връзки с енергийни фирми и кумуване на новия собственик на ЧЕЗ, тогава какво да правим с Бойко?

А че Теменужка е уволнена, е очевидно. Явно около нея има нещо много повече от едно кумуване и властта бърза да затвори тази врата, за да не се разсмърди. Ако успее.
Най-вероятно самото правителство изживява последните си дни...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/20_23.html

Предистория:

Започна се: Енергийната министърка подаде оставка, заради кум-гейта в ЧЕЗ...
 
Енергийният министър Теменужка Петкова обяви, че подава оставка, за да няма съмнения при сделката с продажба на ЧЕЗ.
Разговарях с премиера и ще депозирам своята оставка, а той ще вземе решение, каза Петкова пред журналисти в парламента. Тя обясни, че не иска да има съмнение по повод сделката за продажбата на ЧЕЗ.
Понеже не искам по никакъв повод да се коментират отношения, да има поводи за съмнения по отношение на сделката, да се намесва името на премиера. Това, което смятам, че трябва да се направи в такава ситуация, при най-малкото съмнение за проблеми, влияния или въздействия, достойната постъпка е човек да си подаде оставката, заяви Петкова.
Тя категорично отрече да е кума на лицето Гинка Върбанова, която ръководи пазарджишката Група "Инерком България" ЕАД, която купува ЧЕЗ.
Знаете, че това е процедура, проведена от чешката държава, българската държава няма никакво отношение към този процес, заяви Петкова.
Това, че чешката държава е избрала определена компания, не означава нищо, от тук нататък предстои тежката процедура по одобрение на тази сделка от КЗК, КФН и КЕВР. Разбира се, ДАНС абсолютно е в правото си и според мен трябва да бъде направена пълна проверка във връзка с компанията, с всички тези възможности за това тази компания да осъществява своята дейност съобразно националното законодателство, съобразно изискванията за сигурност, тъй като тук става въпрос за стратегическа инфраструктура, за енергийна сигурност, подчерта Петкова.
Запитана дали е кума на Гинка Върбанова, Петкова отговори, че още миналата година имало въпроси от журналисти, когато се завъртяло в публичното пространство, че такава фирма, с тази дама, участва в процедурата.
Аз тогава казах, че тези хора ги познавам, познавам ги от последните 20 години, но не съм им кума. Така че тези хора аз ги познавам и понеже не искам по никакъв повод да се коментират някакви отношения и някакви… да има изобщо поводи за съмнения за сделката, да се намесва името на премиера, отбеляза още Теменужка Петкова.
В четвъртък чешката компания ЧЕЗ взе решение да продаде бизнеса си у нас на българската компания "Инерком България".
В парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че ще очаква завръщането на Борисов от Брюксел и решението ще се обсъжда на Коалиционен съвет.

БНР

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_952.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!