Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Акад. Петър Иванов: Какво още трябва да се случи в България и с българите, за да видим, че нацията ни е под заплаха?

Въвеждането на извънредно положение е единственият изход от националната катастрофа

Анализът на актуалната обществена ситуация и на тенденциите в нея през последните три десетилетия води към логичния извод, че само предвиденият в Конституцията на Република България и в Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи институт на Извънредното положение може евентуално да спаси България от трагичното положение, в което е изпаднала вследствие на дългогодишно некадърно и престъпно управление.

Многобройните отчаяни обществени протести на българите сега се деформират съзнателно от заинтересуваните политически сили, от олигарси, от външни за България заинтересувани субекти, от медии, полиция, и вече далеч не отговарят на обществените очаквания за радикална промяна в държавата.

Нужни са съвсем други подходи, други хора, съвсем друга стратегия, съвсем други действия, които да елиминират хаоса, нарочно поддържаната безизходица и статуквото в полза на досега управлявалите по безобразен начин страната корумпирани до безобразие партии и техните фаворити, окрали и оглозгали докрай общественото богатство.

Напълно ясно е, че в момента съществува изключително голяма заплаха, която е реална, непосредствена и смъртно опасна за самото съществуване на българската нация; ние сме в демографска катастрофа.

Тя най-общо се състои в следното:

България е на първо място в света сред 250 страни по намаляване на населението. От 9 млн. вече сме 6,7 млн., може би и по-малко.

Прогнозите на Световната банка, ЦРУ, Евростат, Държавния департамент на САЩ и др. сочат, че през 2050 г. ще сме само 4- 4,5 млн. души, като етническите българи ще бъдат екзотично малцинство, а впоследствие ще изчезнат напълно.

Българската нация умира.

По смъртност на населението (15,3‰) България твърдо заема първо място в света, а по раждаемост сме на 214-то място от 220 държави.

Друг е въпросът какъв е етническият произход на голямото мнозинство от родилките у нас. 55% нямат за майчин език българския език, и този процент расте. България се циганизира и турцизира. Построени са 1300 джамии, при около 500 действащи християнски църкви.

Ние сме на първо място в Европа по инфаркти и ракови заболявания; от рак и от сърце всеки ден у нас умират 264 души, всеки час по 11 души.

Изключително много българи (64% според националния консултант по психиатрия) имат психични проблеми.

Цените на лекарствата в България са брутално високи и са недостъпни за бедните хора.

Според Евростат 61% от възрастните български граждани са застрашени от мизерия и социално изключване. Същото се отнася, според Евростат, и за българските деца – 52% от тях живеят в пълна бедност, лишени от храна, дрехи, обувки и др.

България е първа в ЕС по неграмотност, 41% от учениците ни са в някаква степен неграмотни.

Според докладите на Европейската комисия, България е най-престъпната и най-корумпирана страна от Европейския съюз. Корупцията обхваща цялото общество, държавата, Парламента, Правителството, местната власт, икономиката, съдебната система, здравеопазването, образованието, културата и т.н.

По самоубийства, включително и детски самоубийства, заемаме първите места в Европа.

Много българи се самозапалват, изразявайки своето негодувание и своето отчаяние от живота си в България.

Въобще България е най-бедната, най-болна, най-престъпната, най-корумпираната, най-намаляващата по население изчезваща държава в Европа, която е рай за местни и чужди монополисти и крадци на национално имущество.

А българите, според международните изследвания и рейтинги, са най-мизерстващите, най-болните, най-неграмотните, най-отчаяните и най-нещастните хора в Европа.

Какво още трябва да се случи в България и с българите, за да видим всички, че е налице изключително голяма реална и непосредствена екзистенциална заплаха за българската нация?

Тази заплаха категорично изисква въвеждането на Извънредно положение, като единствено възможен начин на търсене решения и изходи от поредната Национална катастрофа.

Час по-скоро трябва да се обяви Временно извънредно положение, съгласно с чл. 84 и чл. 100, ал. 5 на Конституцията.

Извънредното положение не бива да се асоциира с полицейски час, терор и др. То е законен механизъм за справяне със заплахи за съществуването на нацията и се ползва при необходимост от европейските страни.

Само чрез Извънредното положение в България, според чл. 15 на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, могат да се отменят някои функции на корумпираното правителство, да се ограничат някои права и т.н.

Няма друг начин да се решат редица социални проблеми, поставящи под съмнение физическото оцеляване на голяма част от българите вследствие безумните монополни цени на жизнено необходими стоки и услуги, включително електроенергия, отопление, храна, транспорт, лекарства, комуникации, банкови услуги, водоснабдяване, образование, здравеопазване, култура, транспорт и др.

Няма друг начин за възвръщане на ограбеното национално богатство (в размер на десетки милиарди долари), станало частна собственост на мошеници, партийни лидери, мафиоти, бивши комунисти и техните наследници, престъпници, агенти на ДС и др.

По време на извънредното положение трябва да бъдат осъществени в съответствие с правната и оперативната му рамка следните действия, които сега не са възможни:

• Регулиране на дейността на частни предприятия в енергетиката, търговията, топлоснабдяването, водоснабдяването, комуникациите, банките, строителството, екологията, здравеопазването, образованието, транспорта и др.;
• Намеса във финансовите операции на икономически субекти и на частните лица, ограбили и ограбващи българското общество;
• Конфискация по бързата процедура в полза на обществото на всякакво незаконно придобито имущество и на имущество, неотговарящо на декларираните от собственика му доходи;
• Обискиране на домове и на друга частна собственост, както и арести без обвинения на отдавна известни на обществото престъпници и лица, свързани с българската мафия и с ограбването на България, включително и хора на управленски позиции в миналото и сега;
• Частично ограничаване на свободата на медиите, които са собственост или са свързани с посочените в предходната подточка лица и които изпълняват поръчки срещу обществените протести и срещу въведеното извънредно положение и др.

При въвеждането на извънредно положение управлението на страната ще се осъществява от граждански власти (комитети) на национално и регионално ниво. Силите за ред и сигурност са на разположение на тези граждански власти, те са под тяхно ръководство, подпомагат ги и др.

Възможно е гражданските власти (комитети) на национално и на регионално ниво да извършат по тяхно усмотрение кадрови промени във всички сфери на управлението, включително и в силите за ред и сигурност.

Всичко посочено по-горе е в рамките на Закона.

Налице са прецеденти в различни европейски страни по въвеждане на извънредно положение при подобни обществени ситуации, което е довело успех ползи на гражданското общество в тези страни.

Няма друг изход и няма друга възможност за реално и задоволително решение на системата проблеми на Националната катастрофа, освен въвеждането на Извънредно положение!

Всички други ходове са палиативни и обслужват интересите на тези, срещу които постоянно протестира гражданското общество в България. Обществото няма никаква полза от тях.

Създадените структури на протестиращото гражданско общество, ако искат наистина да спасят България, трябва да подкрепят идеята за Извънредно положение.

Друг път просто не съществува.

Всичко друго е измама. 

Акад. Петър Иванов, Фейсбук

Акад. Петър Иванов е директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!