Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Йончева с нови сигнали срещу Делян Добрев, той се закани да я съди

Депутатът от БСП Елена Йончева ще предаде в прокуратурата доказателства, че фирми, близки до Делян Добрев и зет му, са санирали различни сгради и са усвоили обществени поръчки за 50 млн. лева. Йончева обяви в кулоарите на парламента, че скандалите с роднините на Добрев в Хасково продължават. Чуйте повече:

БСП атакува пред КС решението на парламента да остави Делян Добрев депутат

"Днес внасяме в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки за над 50 млн. лева. Това са група компании, търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници, управители. В тези дружества пряко или чрез свързани лица участва зетят на г-н Добрев - г-н Гаргов. Същият заема мястото на Делян Добрев в дружество "Форуком - фонд имоти" след като г-н Добрев влиза в политиката. Става дума за документи за 50 млн. лева на фирми и свързани лица, които източват огромен обществен и общински ресурс", обяви Йончева.

"Настояваме прокуратурата да извърши проверка за участието на Делян Добрев в дружества, свързани с офшорни компании. Прилагаме документи, които показват, че роднинските фирми, които печелят огромни обществени поръчки в различни сектори в община Хасково, получават парични средства от офшорни компании на Сейшелските острови и Маршалските острови", отбеляза депутатът. Тя поиска прокуратурата да провери още как са обезпечени тези заеми и произхода на средствата.

"Делян Добрев за пореден път оттегли своята оставка. Смятам, че това е пример не само за човешко, но и за политическо нехайство", коментира Йончева. Според нея Добрев се е снишил.

В отговор на обвиненията на левицата за корупция депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заяви, че не е свързан с фирмите и смята да съди Елена Йончева в момента, в който тя подаде сигнала.

"Аз се радвам, че внасят този сигнал, за да установи прокуратурата, че аз не съм свързано лице с фирмите, които се цитират Фирмите може да са свързани помежду си, но аз не съм свързано лице с тези фирми. Нито съм възложител. Аз не съм кмет на Хасково. Не съм възложител по смисъла на закона, за да имам конфликт на интереси с които и да били и поръчките, които някои печели или не печели", заяви Добрев.

Делян Добрев: Ще съдя Елена Йончева

Не исках да я уплаша, според юристи внесените документи в прокуратурата вече означават, че г-жа Йончева иска да ме набеди и за опит за набеждаване може и трябва да носи наказателна отговорност, обясни той защо досега не се е обърнал към съда.
И отбеляза, че една от фирмите, за които Елена Йончева е изнесла информация, е печелила най-много поръчки в община Смолян, когато Дора Янкова от БСП е била кмет. Пак по думите му последните 10 от общо 11 поръчки са спечелени от този кръг фирми шест месеца след като ГЕРБ е излязъл от община Хасково и е поискал оставката на кмета.

източник: dariknews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!