Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандално! Бойко клекнал на Ердоган за Турските тирове и автомобили, всички ще минават през България без да плащат

Скандално! Бойко клекнал на Ердоган за Турските тирове и автомобили, всички ще минават през България без да плащат!
Наш източник в Турция ни информира, че на срещата в събота и неделя Ердоган и Бойко Борисов са обсъждали свободното преминаване на товарни камиони и автомобили през двете страни без да плащат такси.

Според източника ни, Бойко е предложил на Ердоган Турция и България да подпишат спогодба и всички камиони и автомобили съответно с турска регистрация в България и българска в Турция преминавайки през територията на съседната държава да не плащат такси, в това число винетки и бъдещата тол такса за магистралите в България.

Според съветниците на Герб и лично на Бойко Борисов това щяло да стимулира превоза на товари през България, да увеличи приходите в икономиката, защото повече хора ще избират да минат през България и съответно през Турция и не на последно място, ще покажем на Европа, че сме едно цяло и нашите пътища и магистрали и тези на Турция са едно цяло.

Ердоган е обещал да помисли по въпроса, но искал гаранции, че камионите с турска регистрация, ако трябва няма да се проверяват от българските гранични служби, но няма да чакат повече на опашки по границите ни.

Също така на срещата е обсъждано, България да получи коридор за тръба с газ, от така наречения Турски поток, няма значение, че Бойко Борисов от Брюксел преди време ни обясни, че това вече го е договорил.

Срещата не е преминала много добре за България ни информира, нашият източник и Ердоган не бил много съгласен да се противопоставя отново на Путин, след като лично Бойко Борисов провали проекта "Южен Поток", за да се превърне в Турски и да струва повече на Русия, но сега има наглостта да си иска газ от Ердоган, без значение, че тръбата и проекта пак са Руски.

Източник: https://xaknews.blogspot.bg/2018/01/blog-post_606.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!