Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След 2% ръст на пенсиите, дойдоха сметките за парно - 30% нагоре...

Както и се очакваше, софиянци пропищяха от първите сметки за парно. Ето мненията на няколко души във Фейсбук от тази сутрин:
"Цветанка Цанева: Какви Новогодишни честитки ни е изпратила Топлофикация София....? С една дума УЖАС!!!"
"Цветанка Цанева: Спрямо ноември 2016г. увеличението е 29,40%. "Благодаря" на КЕВР."
"Надежда Недялкова: ИДИОТИ, АМАН ОТ ПЕЧАЛБАРИ!!!"
"Dimo Padalski: При мен е 34 %"
"Иван Бонев: изроди! За апартамент в ремонт има 60 лв сметка и при това с месечно отчитане от Нелбо! Ама заради спящия малоумен народ, всички го ядем"
Няколко пъти в последните седмици, нашето издание предупреди какво предстои, докато кой ли не ни обвиняваше в разпространяване на фалшиви новини.

Но новините бяха съвсем истински. КЕВР два пъти тайно повиши цената на парното - през лятото, когато не можеше да се усети. И никой не протестира. Винаги така го правят.
Сега идва резултатът. Действително общото увеличение е около 30%. Тази цена е с толкова по-висока от цената преди години, когато при същите борсови цени на природния газ, парното беше по-евтино. Затова и омбудсманът Мая Манолова възропта, но не постигна нищо.
Иван Иванов - шефът на КЕВР вече се оформя като най-добрия служител на корпорации и монополи, удърдно източващи населението. Наскоро бе вдигната и цената на водата - отново без ясни обяснения.
Докато цените на водата и парното се вдигат с по 30%, вицепремиерът Валери Симеонов уреди вдигане на пенсиите с 2%, и то чак от средата на другата година...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/12/2-30.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!