Tyxo.bg counter

Татяна Дончева и ”Движение 21” зоват за смяна на властта

”Движение 21”, чийто председател е Татяна Дончева, иска смяна на властта. Партията инициира разговори с граждани, граждански организации и политически партии за концентриране на усилия и действия, насочени към отстраняване на управлението. В своя позиция от партията пишат: "Стремим се към установяване на устойчив демократичен модел на управление, в който публичните институции гарантират върховенство на закона, справедливост, равенство в правата и свободите на гражданите, защита на труда, неприкосновеност на частната собственост, свободна стопанска инициатива, достъпно и качествено образование, грижа за здравето, опазване на природата и околната среда."

От ПП "Движение 21" изтъкван неприемливи процеси в страната, които я отдалечават от европейските демократични принципи.

Според партията на Татяна Дончева управляващи и опозиция в парламента са си взаимно удобни и действат като политически картел.

В официалната позиция на партията пише, че в България политически дебат по същество не се води.

"Публичната власт вече е овладяна до такава степен от мафията, че възпрепятства ефективното функциониране на демократичната правова държава", пише още в позицията им. .

Според партията парламентарната опозиция действа имитационно. По тяхно мнение това налага Върховният Касационен съд и Висшия адвокатски съвет да сезират Конституционния съд за скандалните промени в Наказателно процесуалния кодекс, с които се ограничиха правата на страните в наказателния процес. в ущърб на разкриване на истината. Със същите промени делата за корупция срещу висшия ешелон на властта бяха преместени в специализирания съд, който се превръща в извънреден.

"Движение 21" изтъква, че депутати от ДПС са внесли с подкрепата на ГЕРБ и подготвят за приемане закон за прибиране на имущество от КТБ.

Според тях управляващи и опозиция имат тоталитарни намерения. Друга позиция на партията е, че държавата цари монопол, а властите си затварят очите за него.

Източник: https://frognews.bg/novini/tatiana-doncheva-dvijenie-21-zovat-smiana-vlastta.html

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни