Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Японска компания се извини, влакът ѝ тръгнал 20 секунди по-рано

Според мениджмънта това създало неудобство за много пътници, въпреки че следващият влак е след 4 минути

Япония е известна с точността, ефективността и скоростта на влаковите си услуги. 
Но и там се случват недоразумения.
След като влак тръгнал 20 секунди преди часа си по разписание по линията Tsukuba Express във вторник, мениджмънтът на компанията излезе с официално извинение към засегнатите пътници, които са изпуснали връзките си с други транспортни средства.

По линията, която свързва Акихабара в Токио с Цукуба в префектура Ибараки, оперира Metropolitan Intercity Railway Company. Разстоянието е около 40 мили, пише "Индипендънт".
Извинението, което е публикувано на сайта на компанията, гласи "Изразяваме дълбоките си извинения за сериозните неудобства, причинени на нашите клиенти", пише Japan Today, цитирайки SoraNews24.

Според информацията на гара Minami Nagareyama влакът по линията тръгва обичайно в 9:44 ч., но на 14 ноември тръгнал в 9:43:40 ч., или 20 секунди преди разписанието.

В изявлението на компанията се казва, че "повечето хора вероятно не биха забелязали разлика от 20 секунди", но се подчертава, че "японските влакове обикновено са толкова точни, че някои хора планират железопътните си пътувания, така че да пристигнат на платформата точно при тръгването на влака".

"Следователно, поне няколко души биха изпуснали влак, ако той тръгне 20 секунди по-рано от обичайното, и въпреки че следващият влак идва след 4 минути, това може да е фатално, ако тези хора правят връзки със следващи влакове и те в крайна сметка биха закъснели за работа или училище".

"Дори ако това не е грешка, която абсолютно изисква извинение, няма нищо лошо да отделите малко време, за да изразите съжаление за евентуалните проблеми, които може да предизвика по-ранното заминаване", добавя компанията.

Източник: http://www.economic.bg/bg/news/9/yaponska-zhp-kompaniya-se-izvini-vlakat-j-tragnal-20-sekundi-po-rano.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!