Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш военен пилот: Бойкот няма! С отказ да летиш крещиш, че проблемите са много сериозни

Не смятам, че това е бойкот. Това е начин да се алармира за много сериозни проблеми в авиацията ни, които касаят безопасността.
 
Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ бившият военен пилот о. з. майор Станислав Пешев по повод отказа на пилотите от авиобаза "Граф Игнатиево" да изпълняват учебни полети.
„Този сигнал е за все по-голямото влошаване на авиационната техника, ресурсите и самочувствието на хората, които работят в тази система. Тези момчета не се чувстват добре мотивирани, нямат техниката, с която да се подготвят адекватно за изпълнение на задачите си“, каза Станислав Пешев. Той подчерта, че проблемите не са от вчера, започнали са още с промяната на системата през 1989 г. „Тези проблеми продължават и до днес, решаването им се отлага и по този начин те се натрупват“, заяви Пешев.  

„Не мисля, че вчерашните действия в авиобаза "Граф Игнатиево" са трик, това е начин да изкрещиш, че проблемите са много сериозни. Този отказ не е прецедент, през 1992-а и 1995 г. също имаше подобни действия“, припомни бившият военен пилот. По думите му не може да се говори за външна намеса и провокация за създаване на напрежение във ВВС, както заподозря министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
 
„Проблемът е в техниката и липсата на пари. Спирани са полети заради части, които струват няколко десетки долара. С месеци сме чакали някой от логистиката да си свърши работата“, каза още Станислав Пешев.

Източник: http://epicenter.bg/article/Bivsh-voenen-pilot--Boykot-nyama--S-otkaz-da-letish-kreshtish--che-problemite-sa-mnogo-seriozni/139254/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!