Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пълна гавра с новата „иновация“ на София Тех Парк. За капак Нови 39,6 милиона...

Рекламираният преди години като българската „Силициева долина“ проект „София Тех Парк“ удари ново дъно. След многобройни скандали около управлението на Парка, построен с държавни пари и стопанисван под патронажа на държавни институции, новоизбраното ръководство явно е решило да демонстрира резултатите от работата си.

За целта в официалната страница на Парка е публикувано следното съобщение:

„Ето и няколко снимки от прототипа на иновативния соларен чадър, разработен от най-новите наематели в Инкубатора на "София Тех Парк" - "Top Innovation". Освен, че предпазва от горещите слънчеви лъчи, продуктът позволява да заредите мобилно устройство и да охладите напитка, докато сте на плажа. В допълнение през нощта чадърът предоставя и автоматично LED осветление. Водещо за продукта е използването на изцяло чиста енергия“.

Всеки сам може да прецени стойността на технологичното откритие.

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/palna-gavra-novata-inovatsiia-sofiia-teh-park.html

Нови 39,6 милиона за София Тех парк

126,9 млн. лв. става общата сума, която българският и европейският данъкоплатец дават за София Тех Парк.

Държавата направи комплекса със 75 млн. лв., през април наля още 12,3 млн.лв., а тази година са заложени нови 39,6 млн.лв., вместо парите да отидат за истински иновации. Важно е да се подчертае, че въпросната сума НЯМА да може да бъде дадена на БАН или на университетските учени за техните проекти, за да бъде насочена към парка, управляван от борд, в който личат 73-годишен „старейшина” от ГЕРБ и дъщерята на Янка Такева, която като областен управител кой знае защо пропусна да изгони от незаконно заеманите държавни имоти, отдавани за по 2 лв. на кв.м. СДС и други братски партии.

От снимките, които публикуваме виждате какви „уникални” открития демонстрират и с какви уникални снимки при това „на най-високо технологично равнище” наемателите на парка, които без друго се броят на пръсти.

Най-добра оценка, която не е Слаб (2), а е направо 0, беше дадена от Европейската комисия. София Тех Парк получи ОК по 1 от 30 критерия като наш кандидат за седалище на Европейската агенция по лекарствата ЕМА сред 19 конкуренти като фаворита – кулата Пирели в Милано. Изпълненият критерий е, че го има, наличен е. По всички останали параграфи – технологичност, сигурност, удобство и т.н. София Тех Парк и от гледна точка на Брюксел се оказа София Смех Парк. Не покрива дори елементарни изисквания.

http://19min.bg/news/8/93663.html#93663

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!