Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Михаил Константинов: Ако утре в Испания има убити, това ще бъде краят на Европейския съюз!

Те водиха зверска гражданска война през 30-те години на миналия век, след което се помириха преди около осемдесет години, но за съжаление, в момента отново се плъзгат по тази опасна линия, коментира експертът

„Сблъсъци в Каталуния по време на утрешния референдум за обявяване на независимост на автономния регион биха могли да означават край на Европейския съюз“. Това каза анализаторът проф. Михаил Константинов за агенция „Фокус“.

По думите му изострените взаимоотношения между Каталуния и испанското правителство създават предпоставки за тежък граждански сблъсък.

„Ако в Испания утре има убити, това ще бъде краят на Европейския съюз. Дай Боже, да не стане и дано там да надделее мъдростта, защото това, което правят испанците, е точно липса на мъдрост – „дайте да видим кой е по-силният и по-якият,“ коментира експертът.

"Те водиха зверска гражданска война през 30-те години на миналия век, след което се помириха преди около осемдесет години, но за съжаление, в момента отново се плъзгат по тази опасна линия“, каза още проф. Константинов.

Според него централното испанско правителство е закъсняло с полезния си ход. Той все пак призова правителството да заповяда на войската и полицията да не употребяват сила по време на утрешния референдум.

http://epicenter.bg/article/Prof--Mihail-Konstantinov--Ako-utre-v-Ispaniya-ima-ubiti--tova-shte-bade-krayat-na-Evropeyskiya-sayuz--/137410/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!