Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕС и САЩ зоват филипинския президент да спре войната с наркотиците… Филипинският президент: Стреляйте на месо по наркотрафикантите

Филипинският президент: Стреляйте на месо по наркотрафикантите

Президентът на Филипините Родриго Дутерте да спре войната срещу производството и разпространението на наркотици в страната, предаде „Индипендънт“. 

Такива призиви бяха отправени след брутално убийство на 17г. ученик.

Това поиска опозиционен сенатор, известен критик на Дутерте. Слуховете са, че би насърчен от финансирани от ЕС и САЩ неправителствени организации.

17-годишният е бил убит от полицията в столицата Манила и според разследващи няма данни той да е оказал съпротива.

В същото време медиите упорито премълчават случая на брутално изнасилено от наркоман, убито и захвърлено в река 8 годишно момиче – случай ожесточено коментиран в столицата Манила.

Семейството му отрича той да има нещо общо с наркокартелите. Интернет потребители във Филипинине обаче задават въпроса какво е правил тогава той на това място.

Припомняме, че Дутерте започна войната още с идването си на власт. Държавният глава призова не само органите на реда, но и населението да залавя и убива заподозрени в търговията с дрога, без те да стигат дори до процес.

Стотици бяха убити, което доведе до много критики срещу него.

Нюз.бг, с редакции 

Филипинският президент: Стреляйте на месо по наркотрафикантите

“Кампанията “стреляйте, за да убиете” ще остане в сила до последния ден на мандата ми, ако съм още жив дотогава”, заяви на пресконференция в Давао 71-годишният държавен глава, избран за срок от шест години.

“Вярвайте, не ми пука за правата на човека“, предупредил е той според официални записи на изявлението му, публикувани от президентството.

Президентът добави, че политическите представители, които използват положението си за участие в наркотрафика са първи в списъка му.

Освен това той обеща на войниците и полицаите официална и лична гаранция за имунитет срещу съдебно преследване за убийство, извършено при изпълнение на служебните им задължения.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!