Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валерия Велева: Ало, ГЕРБ-Перник! Ще делите децата на „частни“ и „държавни“ли? – как да грабим държавното, за да си направим частното

Оправната партийна лидерка на ГЕРБ в Перник Румяна Гьорева може да кандидатства за национален приз – как да грабим държавното, за да си направим частното. И то на гърба на... децата.

Автор:
Валерия Велева

След суджук-гейт нов скандал е на път да взриви ГЕРБ.

Този път в окото на бурята е Румяна Гьорева – председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Перник.

Оправната партийна дама може да кандидатства за национален приз – как да грабим държавното, за да си направим частното. И то на гърба на... децата. Да, на нашите деца, които обаче ГЕРБ-ерката дели на „държавни“ и „частни“.

За „частните“ деца партийната другарка „приватизирала“ част от единствената детска градина в пернишкия квартал „Могиличе”, като това станало с решение на Общинския съвет в миньорския град, където ГЕРБ имат мнозитство.

И естествено, съветниците отсъждат „правилно“ - дават с чиста съвест в полза на своята градска партийна лидерка една част от сградата да се ползва под наем от нейна фирма, създадена две седмици преди решението на Общинския съвет. Класика!

И дамата се развихря – заграбила половината детска градина, тя се впуска в шик-ремонти: оранжеви стени, зелени и сини балкони, както си му е редът за щастливото детството на децата. Не! На част от децата! Другата половина на сградата на градината е сива, олющена – тя също ще приема деца, но не „нашите“!

Я, сега си представете ужаса, който ще изпитат родителите, когато започват да водят децата си на държавната градина, които ще пищят, защото ще искат да влязат в лъскавата част на сградата. Как да обясниш на това дете, че неговият ден ще мине не в оранжевата сграда със сините балкони, а в онази, сивата, с олющените прозорци. Как да му обясниш, че мама и татко нямат пари, защото "сините балкони" струват скъпо!

Що за майка е тази ГЕРБ-ерка?
Сърце има ли? Що за морал носи?
И що за морал и съвест имат онези, които са ѝ позволили да стори това?
Това са местните партийни феодали, за които власта, парата и софрата са над всичко! И които ги има във всеки град!

След суджук-гейт става все по-ясно, че управляващата партия се изправя пред необходимостта от спешна ревизия на местните структури и безкомпромисна борба с местния феодализъм.

В последния анализ на ИСА посочихме, че ГЕРБ вече не е млада партия и започва да показва дефектите на една закостеняла структура, която се нуждае от обновление, от модернизация на лицата.

Казусът с добричката организация на партията и нейният лидер Живко Мартинов, при който самозабравилите се местни велможи са рекетирали, изнудвали и заплашвали местни бизнесмени, може да има ефекта на доминото. Защото това е продължавало години наред, но сега постепенно страхът започва да вдига завесата на скандалните неща, които са ставали по места.

След ГЕРБ-Добрич, днес гръмва ГЕРБ-Перник.

Остава въпросът за останалите областни структури, при някои от които е много вероятно да са се развили подобни уродливи процеси на самозабравяне, местен феодализъм, злоупотреби с власт.

Във всяка партия дългите години на власт, безалтернативността, концентрацията на ресурси водят до самозабравяне.

Тъжното е, че колкото повече се отдалечаваме от годините на тоталитаризма, при които Партията бe над всичко, толкова повече управляващите партии у нас прихващат всички срамни болести на тоталитарната система.

http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--Alo--GERB-Pernik--Shte-delite-detsata-na--chastni--i--darzhavni-li--/133709/11/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!