Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Невероятно! Тръмп се намесва в скандала с КТБ!

На Борисов и Цацаров им припари под краката, но не от кошмарните жеги и пожарите в държавата.

Пожарът го запали  банкерът Цветан Василев, който се е обърнал към правозащитните органи в САЩ заради скандала КТБ.  Той е предоставил всички документи на американския посланик у нас и е поискал да се задейства закона „Магнитски”. Според този закон, приет по времето на Обама и задействан в почти целия свят, се наказват и санкционират преследвачи на лица, които доброволно са  свидетелствали и са предоставили сведения  и доказателства за корупция във властта и съдебната система.

Тъй като родните магистрати са се разсеяли и не са го дали за гласуване в парламента ни, България е една от малкото страни, в които той не се прилага в истинските му параметри, пише Фрог нюз. Но заради други подписани конвенции, той се оказва задължителен и за нас.

Внезапно в жегите главният прокурор Сотир Цацаров е хукнал към Евксиноград, твърдят източници на сайта. Там пък нервно крачи премиерът, който е изпуснал сутрешното си мачле, заради проблемите, които се стоварили на главата му и то точно от Цветан Василев, когото смятал в кърпа вързан и със запушена уста.

Няколко папки с документи, които доказват направения нарочно фалит на КТБ били по бюрата на чиновниците  в посолството на САЩ в София, а копия от тях препратени и в Държавния департамент на САЩ.

Според Фрогнюз, там се намират  сведения за милиони левове с неясен произход, скрити  в точно посочени банкови сметки на Бойко Борисов и Делян Пеевски, които се намират  в чужди банки, разпръснати в цял свят, даже в , Катар,  Дубай и  ОАЕ.

Описана е и хронологията на удара на властта  срещу КТБ, как са се появили  публикации, създаващи паника и е започнало масово теглене на спестявания от стреснатите граждани, което е допринесло за по-бързия фалит на банката. Нямало е и сериозни опити от страна на властите тя да бъде спасена. Напротив. Оставена е да потъне, за да бъдат спасени големите длъжници.

Освен това в обвинителния акт на прокуратурата не фигурира името на Делян Пеевски.

Според сайта обаче, в документите, които са предадени в американското посолство, има доказателства колко пари е изтеглил и дължи на банката мастития депутат.  Имало доказателства, че земите, теглени от ДПС депутата и приближените му са на стойност половин милиард лева.

Всички тези данни Цветан Василев е предоставил на прокуратурата преди година, но не вижда Пеевски сред обвиняемите за източването на банката, въпреки че го е посочил като един от най-големите длъжници. Въпреки пълното сътрудничество на съдебните власти, банкерът  не само е обвиняем, но и лицата, които са посочени от него, че са ограбили банката,  са скрити от прокуратурата и срещу тях обвинение няма.

Именно затова Василев се е обърнал към Американското посолство и Държавния департамент, а после смята да пише лично на Тръмп.

Скандалът тепърва набира сила,  а Цацаров и Борисов са в паника как да се оправдаят пред задокеанските си приятелчета.

Кой ограби КТБ?

Може би трябва да се намесят и извънземните, за да излезе истината наяве.

Или родните „извънземни“ политици да отговорят пред съда за всичко, което са скрили!

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!