Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цацаров и Пеевски са нарушили човешките права на Цветан Василев. Пеевски с 200млн.евро кредити от КТБ


Бизнесменът и политик Делян Пеевски и главният прокурор Сотир Цацаров ще бъдат определени в иска като нарушили човешките права на Цветан Василев в много отношения.Това заяви вицепрезидентът на вашингтонската консултанска компания JWI (Jefferson Waterman International) Джоузеф Огъстин в интервю за телевизия „Би Ай Ти“. Цветан Василев се опитва да превърне своя случай в първото дело по този закон, приет от Конгреса. Адв. Огъстин е категоричен, че Василев ги е убедил в това, че е станал жертва на „българска корупция и атака срещу него и съпругата му“.

Пред Би Ай Ти защитникът прави шокиращи разкрития и изразява увереност, че казусът им е солиден, тъй като са провели обстойно проучване, вкл. на официалните одити на престижни фирми, които показват, че КТБ е била платежоспособна към онзи момент.

Със случая е ангажиран и американски губернатор, който познава Василев от времето, когато двамата са били в борда на Атлантическия съвет. Именно губернатор Бил Ричардсън и неговата фондация имат правото и биха могли да задвижат случая по процедурата на международния закон.

В проучването адвокатите са проверили още репутацията на България и разкритията на американския отдел за годишни проверки, който подготвя годишен доклад за Държавния департамент по човешки права и финансови престъпления. Те са разгледали състоянието на банката към онзи момент, заемите на стойност 200 млн. евро, които Пеевски е взел и е отказал да върне, нахлуването на ДАНС в банката през 2014 г., унищожаването на банкови документи, заплахите срещу Василев, ликвидирането на негови активи и т.н „Досега няма даден ход на дела по закона „Магнитски“, но има няколко случая, разгледани от Държавния департамент. Това е много важно. Ние планираме да подготвим иск до Държавния департамент, преди това искането трябва да получи одобрение от Конгреса – и от двете партии. След това Държавният департамент трябва да го предаде на Министерството на финансите. Ако и те одобрят иска за санкции, случаят отива при президента“, описа процедурата Огъстин.

Той посочи конкретно имената на депутата от ДПС Делян Пеевски и на главния прокурор Сотир Цацаров като главна цел на процедурата: „Пеевски и Цацаров – това са конкретните личности, които ще бъдат определени като нарушители на човешките права“, категоричен е Огъстин. Компанията JWI е проверила репутацията на България и данните от годишния доклад на Държавния департамент за състоянието на човешките права по света. В частта за България са открити множество факти и аргументи, които сочат, че е възможно наистина Цветан Василев да е станал жертва на кампания за прикриване на корупция чрез нарушаване на човешките му права. Разгледахме нахлуването на баретите в банката през 2014 г., как са унищожени банкови документи, как БНБ не се е намесила, заплахите срещу Василев. Също и много други факт и документи“, разкрива още Огъстин.

http://bgjournal.info/tsatsarov-i-peevski-sa-narushili-tchoveshkite-prava-na-tsvetan-vasilev-peevski-s-200mln-evro-krediti-otktb/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!